Akademia Kulinarna: Wołowina i dziczyzna
Cena warsztatów
280,00
/ os.
Termin rozpoczęcia
|
23.01.2018, 16:00 |
Termin zakończenia
|
23.01.2018, 21:00 |
Rozpoczęcie zapisów
|
13.08.2017 |
Ilość miejsc
|
16 |
Wolnych miejsc:
|
16 |
Zakończenie zapisów
|
23.01.2018, 16:00 |
Cena za osobę
|
280,00 zł / os |
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły
SPOTKANIE numer 7
Temat szkolenia:
WOŁOWINA i DZICZYZNA
Opis szkolenia:
Dowiecie się gdzie kupować i na co zwracać uwagę przy zakupie wołowiny. Poznacie wszystkie tajemnice mięsa wołowego, najlepsze połączenia smakowe oraz tajniki związane z jego obróbką. Również stopnie wysmażenia steka nie będą już Wam sprawiać większego problemu.
Dziczyzna to mięso w Polsce dość rzadko spożywane, głównie przez słabą jego dostępność oraz wygórowaną cenę.
Dziczyzna natomiast jest bardzo zdrowym i smacznym mięsem, ponieważ zwierzęta dzikie żywią się naturalnie, bez dodatku paszy i hormonów wzrostowych obecnych u zwierząt hodowlanych
Część teoretyczna:
‣ podział tuszy wołowej
‣ porównanie mięs dojrzewających i zwykłych
‣ jak wybrać i gdzie kupić dobrą wołowinę
‣ dobór odpowiednich części tuszy do dań
‣ rodzaje dziczyzny
‣ jak wybrać i gdzie kupić dziczyznę
‣ czy przygotowanie dań z dziczyzny jest trudne?
Część praktyczna:
‣ burger wołowy
‣ carpaccio wołowe
‣ steki
‣ gulasz z dzika
‣ gołąbki nadziewane dziczyzną i kaszą
ADRIAN FELIKS - szef kuchni z 15-letnim doświadczeniem. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów. Współpracuje z wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne.
Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez jedynego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin - Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu "Ewa Gotuje".
AKADEMIA KULINARNA:
Powstała z pasji i chęci przekazania wiedzy. Mamy na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kulinarnym rozwoju. Od technik krojenia nożem skończywszy na deserach. Część teoretyczna będzie polegała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Akademia kończy się kreatywnym gotowaniem jako egzamin końcowy oraz uzyskaniem certyfikatu.
DLACZEGO MY?
• mamy doświadczenie w prowadzeniu szkoleń kulinarnych, eventów, szkoleń, coachingu, doradztwie biznesowym i konsultingu w dziedzinie gastronomii,
• jesteśmy rzetelni wobec Partnerów i w pełni zaangażowani w realizację podjętych zobowiązań,
• jesteśmy elastyczni oraz dbamy o wysoki poziom komunikacji z Klientem,
• naszym celem jest najwyższa jakość usług i zadowolenie Klienta
MIEJSCE SZKOLENIA:
STUDIO KULINARNE Look&Cook Zielona Góra
Poprzez indywidualne podejście oraz pracę w małej grupie, jesteśmy w stanie przekazać wiedzę w sposób szczegółowy oraz na bieżąco udzielać odpowiedzi na nurtujące pytania. Uczestnicy warsztatu maja do swojej dyspozycji profesjonalny sprzęt najwyższej jakości. W Studiu znajduje się również stół degustacyjny, przy którym uczestnicy mogą odpocząć podczas przerwy oraz skosztować przygotowane przez siebie dania. Dzięki wyposażeniu najwyższej klasy, jesteśmy w stanie zapewnić Wam najwyższy standard szkolenia, a zdobyta podczas szkolenia wiedza, będzie miała przełożenie na jakość oraz smak przygotowywanych potraw.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera! ** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy *** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info: 501 245 218
506 048 506ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
280,00 zł / os
16