Akademia Kulinarna: Gotowanie i egzamin

SPOTKANIE numer 10

Temat szkolenia:
KREATYWNE GOTOWANIE JAKO EGZAMIN SPRAWDZAJĄCY.

Opis szkolenia:
To już ostatnie spotkanie z uczestnikami naszej akademii kulinarnej.
Życzymy miłej i smacznej zabawy podczas kreatywnego gotowania. POWODZENIA ;-)

Część praktyczna:
  • gotowanie w parach na przygotowanych przez Szefa Adriana zestawach produktów
  • produkty będą takie same dla każdej pary
  • każda para przygotowuje główne danie i deser
  • oczywiście, będzie można korzystać z notatek i przepisów sporządzonych, otrzymanych w czasie akademii

I pozostało nam już tylko KREATYWNE GOTOWANIE ;-)

NIESPODZIANKA:

Na degustację przygotowanych dań, każdy z uczestników Akademii będzie mógł zaprosić jedną osobę !!!

ADRIAN FELIKS - szef kuchni z 15-letnim doświadczeniem. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów. Współpracuje z wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne.
Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez jedynego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin - Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu "Ewa Gotuje". 

AKADEMIA KULINARNA:
Powstała z pasji i chęci przekazania wiedzy. Mamy na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kulinarnym rozwoju. Od technik krojenia nożem skończywszy na deserach. Część teoretyczna będzie polegała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Akademia kończy się kreatywnym gotowaniem jako egzamin końcowy oraz uzyskaniem certyfikatu.

DLACZEGO MY?
  • mamy doświadczenie w prowadzeniu szkoleń kulinarnych, eventów, szkoleń, coachingu, doradztwie biznesowym i konsultingu w dziedzinie gastronomii,
  • jesteśmy rzetelni wobec Partnerów i w pełni zaangażowani w realizację podjętych zobowiązań,
  • jesteśmy elastyczni oraz dbamy o wysoki poziom komunikacji z Klientem,
  • naszym celem jest najwyższa jakość usług i zadowolenie Klienta



MIEJSCE SZKOLENIA: STUDIO KULINARNE Look&Cook Zielona Góra

Poprzez indywidualne podejście oraz pracę w małej grupie, jesteśmy w stanie przekazać wiedzę w sposób szczegółowy oraz na bieżąco udzielać odpowiedzi na nurtujące pytania. Uczestnicy warsztatu maja do swojej dyspozycji profesjonalny sprzęt najwyższej jakości. W Studiu znajduje się również stół degustacyjny, przy którym uczestnicy mogą odpocząć podczas przerwy oraz skosztować przygotowane przez siebie dania. Dzięki wyposażeniu najwyższej klasy, jesteśmy w stanie zapewnić Wam najwyższy standard szkolenia, a zdobyta podczas szkolenia wiedza, będzie miała przełożenie na jakość oraz smak przygotowywanych potraw.


* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera! 
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy 
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc.&nbsp W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info: 501 245 218
506 048 506


ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły wydarzenia

Termin
20.03
2018
Godzina
16:00
Czas trwania
5 godz.
Cena warsztatów
280 zł
/ os.
280,00 zł / os 16