Akademia Kulinarna: Noże i organizacja

SPOTKANIE Nr 1

Temat szkolenia:
TECHNIKI KROJENIA NOŻEM I ORGANIZACJA PRACY W KUCHNI

Opis szkolenia:
Praktyczne wykorzystanie noży w kuchni. Jaki nóż do czego? Jak dobrze naostrzyć noże? To podstawy które powinien znać każdy pasjonata gotowania. Jeżeli jeszcze ich nie znacie to my pokażemy wam jak dbać o ten niezbędnik kuchenny tak, aby służył nam przez długie lata.

Część teoretyczna .

‣ dobór sprzętu kuchennego, w tym garnków, noży, deski do krojenia itp.
‣ zasady przechowywania żywności w lodówce i na jej półkach
‣ mrożenie i rozmrażanie produktów
‣ obróbka termiczna produktu, czyli co to jest smażenie, pieczenie, duszenia itp.
‣ techniki ostrzenia noży
‣ techniki krojenia nożem: Batonnet, Juliana, Brunoise, Macedoine 

Część praktyczna

‣ Juliana - Sajgonki z warzywami 
‣ Brunoise - Kaszka kuskus z warzywami
‣ Batonnet - Frytki z warzyw
‣ Macedoine - Ratatouille

ADRIAN FELIKS - szef kuchni z 15-letnim doświadczeniem. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów. Współpracuje z wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne.
Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez jedynego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin - Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu "Ewa Gotuje". 

AKADEMIA KULINARNA:
Powstała z pasji i chęci przekazania wiedzy. Mamy na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kulinarnym rozwoju. Od technik krojenia nożem skończywszy na deserach. Część teoretyczna będzie polegała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Akademia kończy się kreatywnym gotowaniem jako egzamin końcowy oraz uzyskaniem certyfikatu. 


DLACZEGO MY? 
• mamy doświadczenie w prowadzeniu szkoleń kulinarnych, eventów, szkoleń, coachingu, doradztwie biznesowym i konsultingu w dziedzinie gastronomii, 
• jesteśmy rzetelni wobec Partnerów i w pełni zaangażowani w realizację podjętych zobowiązań, 
• jesteśmy elastyczni oraz dbamy o wysoki poziom komunikacji z Klientem, 
• naszym celem jest najwyższa jakość usług i zadowolenie Klienta 

MIEJSCE SZKOLENIA
STUDIO KULINARNE Look&Cook Zielona Góra 
Poprzez indywidualne podejście oraz pracę w małej grupie, jesteśmy w stanie przekazać wiedzę w sposób szczegółowy oraz na bieżąco udzielać odpowiedzi na nurtujące pytania. Uczestnicy warsztatu maja do swojej dyspozycji profesjonalny sprzęt najwyższej jakości. W Studiu znajduje się również stół degustacyjny, przy którym uczestnicy mogą odpocząć podczas przerwy oraz skosztować przygotowane przez siebie dania. Dzięki wyposażeniu najwyższej klasy, jesteśmy w stanie zapewnić Wam najwyższy standard szkolenia, a zdobyta podczas szkolenia wiedza, będzie miała przełożenie na jakość oraz smak przygotowywanych potraw.


* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera! 
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy 
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.


Info: 
501 245 218
506 048 506


ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

Szczegóły wydarzenia

Termin rozpoczęcia 03.10.2017, 16:00
Termin zakończenia 03.10.2017, 21:00
Rozpoczęcie zapisów 13.08.2017
Ilość miejsc 16
Zarejestrowanych 1
Wolnych miejsc 15
Zakończenie zapisów 03.10.2017, 16:00
Cena za osobę 280,00 zł / os
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły
280,00 zł / os 15
Udostępnij to wydarzenie: