Podstawy sushi

Warsztaty przebiegają w wesołej i przyjacielskiej atmosferze, Bartek opowiada historię sushi i różnego rodzaju anegdoty w tzw. życia od kuchni w sushi barach jak i oczywiście opowiada o składnikach z których jest sushi przyrządzane( ryż, algi, wasabi, różne japońskie dodatki do sushi maków) zdradza tajemnice gotowania ryżu, płatków omletowych itd. oraz gdzie i w jakiej postaci kupować wszystkie produkty potrzebne do robienia sushi.

Każdy uczestnik przygotowuje 4 rodzaje sushi maków są to:
- sushi maki w algach morskich z surowym łososiem
- california maki z paluszkiem krabowym i sezamem
- sushi maki w płatku omletowym z krewetkami na słodko polane słodkim sosem Teriaki
- hoso maki wegetariańskie
- nigiri z łososia
- degustacja sake

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Szczegóły wydarzenia

Termin rozpoczęcia 18.07.2017, 17:00
Termin zakończenia 18.07.2017, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 10.05.2017
Ilość miejsc 20
Zarejestrowanych 0
Wolnych miejsc 20
Zakończenie zapisów 18.07.2017, 15:00
Cena za osobę 180,00 zł / os
Lokalizacja
Look&Cook
Lotników 6, 65-138 Zielona Góra, Polska
Look&Cook
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły
180,00 zł / os 20
Udostępnij to wydarzenie: