Owoce morza
22 listopad
Dieta paleo
25 listopad
Wega艅skie 艣wi臋ta
29 listopad
Kuchnia francuska
2 grudzie艅
Akademia Kulinarna: Sosy
5 grudzie艅
Akademia Kulinarna: Dr贸b i wieprzowina
9 stycze艅
Akademia Kulinarna: Wo艂owina i dziczyzna
23 stycze艅
Akademia Kulinarna: Ryby i owoce morza
27 luty
Akademia Kulinarna: Desery
13 marzec



SPOTKANIE numer 9

Temat szkolenia:
DESERY

Opis szkolenia:
S艂odkie desery to uczta smak贸w dla niejednego 艂asucha. Nawet nie posiadaj膮c cukierniczych umiej臋tno艣ci, z dobrym przepisem jeste艣 w stanie przygotowa膰 s艂odk膮 niespodziank臋. Galaretki, musy czekoladowe, p艂on膮ce owoce, bezy, pralinki, marcepanowe kartofelki - mo偶liwo艣ci jest wiele, dlatego desery nigdy si臋 nie nudz膮.

Cz臋艣膰 teoretyczna:

鈥 tajemnica idealnego biszkoptu
鈥 rodzaje bez: sucha i mokra
鈥 rodzaje czekolady
鈥 tajemnice ciast kruchych, francuskich i p贸艂kruchych

Cz臋艣膰 praktyczna:

鈥 biszkopt
鈥 beza
鈥 p膮czki ziemniaczane
鈥 mus czekoladowy
鈥 s艂odka tarta

ADRIAN FELIKS - szef kuchni z 15-letnim do艣wiadczeniem. Swoj膮 wiedz臋 zdobywa艂 w Belgii, gdzie pracowa艂 mi臋dzy innymi pod okiem jednego z najlepszych szef贸w kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkurs贸w kulinarnych oraz juror konkurs贸w. Wsp贸艂pracuje z wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmuj膮cego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizuj膮c i przygotowuj膮c kolacje degustacyjne.
Bra艂 udzia艂 w II edycji programu Top Chef, w kt贸rym zosta艂 wyr贸偶niony sta偶em w Atelier Amaro przez jedynego w Polsce zdobywc臋 presti偶owej gwiazdki Michelin - Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwyci艂 r贸wnie偶 Ew臋 Wachowicz, kt贸ra zaprosi艂a go do swojego programu "Ewa Gotuje".

AKADEMIA KULINARNA:
Powsta艂a z pasji i ch臋ci przekazania wiedzy. Mamy na celu 鈥瀦robi膰 z Ciebie鈥 prawdziwego szefa kuchni. Poruszymy wiele temat贸w kt贸re przydadz膮 Ci si臋 w Twoim kulinarnym rozwoju. Od technik krojenia no偶em sko艅czywszy na deserach. Cz臋艣膰 teoretyczna b臋dzie polega艂a na wyja艣nieniu wszelkich zagadnie艅 zwi膮zanych z tematem warsztat贸w. Na cz臋艣膰 praktyczn膮 b臋d膮 sk艂ada膰 si臋 praktyczne informacje dotycz膮ce przygotowywania danych potraw. Prowadz膮cy b臋dzie pokazywa艂 w jaki spos贸b przygotowa膰 dane potrawy oraz pomaga艂 przy ich przygotowaniu. Akademia ko艅czy si臋 kreatywnym gotowaniem jako egzamin ko艅cowy oraz uzyskaniem certyfikatu.


DLACZEGO MY?
鈥 mamy do艣wiadczenie w prowadzeniu szkole艅 kulinarnych, event贸w, szkole艅, coachingu, doradztwie biznesowym i konsultingu w dziedzinie gastronomii,
鈥 jeste艣my rzetelni wobec Partner贸w i w pe艂ni zaanga偶owani w realizacj臋 podj臋tych zobowi膮za艅,
鈥 jeste艣my elastyczni oraz dbamy o wysoki poziom komunikacji z Klientem,
鈥 naszym celem jest najwy偶sza jako艣膰 us艂ug i zadowolenie Klienta

MIEJSCE SZKOLENIA:
STUDIO KULINARNE Look&Cook Zielona G贸ra
Poprzez indywidualne podej艣cie oraz prac臋 w ma艂ej grupie, jeste艣my w stanie przekaza膰 wiedz臋 w spos贸b szczeg贸艂owy oraz na bie偶膮co udziela膰 odpowiedzi na nurtuj膮ce pytania. Uczestnicy warsztatu maja do swojej dyspozycji profesjonalny sprz臋t najwy偶szej jako艣ci. W Studiu znajduje si臋 r贸wnie偶 st贸艂 degustacyjny, przy kt贸rym uczestnicy mog膮 odpocz膮膰 podczas przerwy oraz skosztowa膰 przygotowane przez siebie dania. Dzi臋ki wyposa偶eniu najwy偶szej klasy, jeste艣my w stanie zapewni膰 Wam najwy偶szy standard szkolenia, a zdobyta podczas szkolenia wiedza, b臋dzie mia艂a prze艂o偶enie na jako艣膰 oraz smak przygotowywanych potraw.


* W sk艂ad ceny wchodz膮 produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera! 
** Do dyspozycji kursant贸w sa sprz臋ty kuchenne i fartuchy 
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestnik贸w warsztat贸w, mog膮 one zosta膰 odwo艂ane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcze艣niejsza rezerwacja miejsc. W zg艂oszeniu prosimy wpisa膰 imi臋 i nazwisko, liczb臋 os贸b, numer telefonu.


Info: 
501 245 218
506 048 506


ZAPRASZAMY SERDECZNIE!