Fotografia kulinarna
7 październik
Antipasti
10 październik
Fiesta mexicana
10 październik
Kurs barista 1.0
11 październik
Kurs barista 3.0
12 październik
Akademia Kulinarna: Buliony, zupy i wywary
17 październik
Sezonowe a'la włoskie
18 październik
Akademia Zosi nr 2
21 październik
Kimchi - koreański skarb
24 październik



Kimchi to danie będące symbolem kultury koreańskiej, którego przepis jest przekazywany z pokolenia na pokolenie. 
Znane także jako kimchee lub gimchi, to kiszone warzywa, uzupełnione licznymi przyprawami i różnymi dodatkami. Najważniejszą przyprawąjest świeża, sproszkowana koreańska papryka chili, nosząca nazwę gochugaru, dzięki której kimchi nabiera pikantności i zachowuje świeżość. 

Menu:
1. Kimchi z kapusty pekińskiej
2. Kimchi z rzodkwi
3. Kimchi z ogórków
4. Placki z kimchi (pokażemy, że kimchi wykorzystuje się również jako składnik, a nie tylko osobne danie)

*** dla każdego uczestnika zapewnimy słoiki do 3 rodzajów kimchi
o poj 0,5 litra.Kuchnia koreańska będzie rządzić kulinarnym światem, bo jest zdrowa, pełna niezapomnianych smaków i aromatów. 
Z tego powodu, nie mogło zabraknąć u nas sylwetki znanej m.in. z programu Top Chef Inessy.

Inessa Kim – Koreanka urodzona w Kazachstanie, język ojczysty: rosyjski, kraj zamieszkania: Polska. Lubi eksperymentować, a ostatnio bawi ją tworzenie nowych kompozycji smakowych.
Wspaniała, uśmiechnięta, pełna energii i kulinarnych inspiracji! 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 

* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera! 
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy 
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.


Info: 
501 245 218
506 048 506


ZAPRASZAMY SERDECZNIE!