Cena warsztatów
195,00
/ os.
Termin rozpoczęcia
|
12.06.2018, 17:00 |
Termin zakończenia
|
12.06.2018, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów
|
07.12.2017 |
Ilość miejsc
|
20 |
Wolnych miejsc:
|
20 |
Zakończenie zapisów
|
12.06.2018, 23:00 |
Cena za osobę
|
195,00 zł / os |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły
Dobór win do potraw "Francja nieznana"
1. Cukiniowo pomidorowe verrines
(kilku poziomowa sałatka warzywna z chipsem z szynki, creme fresh, orzeszkami pinii, serwowana w wysokiej szklance)
wino musujące: Château de Beauregard, Crémant de Loire AOP, blanc de noire (wino z Doliny Loary metodą klasyczną jako alternatywa do Champagne, dodatkowo białe wino zrobione
z ciemnych gron)
2. Mini croque monsieur z wędzonym łososiem
( rodzaj tostów francuskich na chlebie typu pumpernikiel zapiekane z serem i łososiem) wino białe: Domaine Saint Prix, Saint-Bris AOP, 2015 ( Sauvignon Blanc z Burgundii czyli królestwa chardonnay)
3. Brandade de Morue au Gratin
(zapieknaka z dorsza z ziemniakami gratin serwowana z bagietką)
wino białe: Le Triolet, Condrieu AOC, 2014( dobrze zbudowany biały Viognier z północnego Rodanu królestwa win czerwonych – klasyk, ale nie znany)
4. Tarta warzywna z kurkami w stylu Prowansalskim
(wytrawna tarta z kurkami i warzywami jak do Ratatouille)
wino różowe: Domaine Vetriccie, Corse AOC, 2016
( przykład wina z Korsyki winnej wyspy Francji alternatywa do słynnych win z Prowansji)
5. Tartaletki z serem Reblochon i bekonem
wino czerwone: Baud, Cotes du Jura AOC, Poulsard, 2011
( lokalna odmiana z regionu Jura dające lekkie lecz intrygujące wina czerwone)
6. Kruszonka z rabarbarem, jabłkiem i lodamai waniliowymi
wino słodkie: Pacherenc du Vic-Bilh AOC 'Tradition Blanc Doux' 2014 ( apelacja w granicach Madiran, zapomnianego regionu w Gaskonii słynącego z ciężkich win czerwonych jako alternatywa do klasycznych win słodkich jak Sauternes)e
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506