Akademia Kulinarna: Drób i wieprzowina

Termin
09.01
2018
Godzina
16:00
Czas trwania
5 godz.
Cena warsztatów
280,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 09.01.2018, 16:00
Termin zakończenia 09.01.2018, 21:00
Rozpoczęcie zapisów 13.08.2017
Ilość miejsc 16
Wolnych miejsc: 16
Zakończenie zapisów 09.01.2018, 16:00
Cena za osobę 280,00 zł / os
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


SPOTKANIE numer 6

Temat szkolenia:
DRÓB i WIEPRZOWINA

Opis szkolenia:
Podczas warsztatów dowiecie się między innymi, jak rozebrać i wytrybować kurczaka. Przedstawimy porady praktyczne dotyczące jego zakupu oraz przyrządzania. Zobaczycie również różnice pomiędzy kurczakiem „ze sklepu”, a tym zakupionym u hodowcy. 
Wieprzowina jak wiadomo od dawna to najbardziej popularne mięso, które gości w naszej kuchni. Po warsztatach z nami już nigdy nie podasz suchego i twardego schabowego, a docenisz walory smakowe polędwiczki czy żeberek.
Największą zaletą mięsa wieprzowego jest to, iż zaspokaja dwie najważniejsze potrzeby naszego organizmu czyli dostarcza białko oraz tłuszcze. Ponadto stanowi bardzo cenne źródło witamin i minerałów. 

Część teoretyczna:

‣ podział tuszy wieprzowej
‣ dobór odpowiedniej części wieprzowiny
‣ magazynowanie mięsa
‣ rozbiór drobiu
‣ odpowiednie wykorzystanie części drobiu

Część praktyczna:

‣ pierś kurczaka z dor-blue
‣ skrzydełka buffalo
‣ nadziewane udko kurczaka
‣ polędwica wieprzowa
‣ żeberka wieprzowe
‣ gulasz z musztardą i piwem

ADRIAN FELIKS - szef kuchni z 15-letnim doświadczeniem. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów. Współpracuje z wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne.
Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez jedynego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin - Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu "Ewa Gotuje". 

AKADEMIA KULINARNA:
Powstała z pasji i chęci przekazania wiedzy. Mamy na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kulinarnym rozwoju. Od technik krojenia nożem skończywszy na deserach. Część teoretyczna będzie polegała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Akademia kończy się kreatywnym gotowaniem jako egzamin końcowy oraz uzyskaniem certyfikatu. 


DLACZEGO MY? 
• mamy doświadczenie w prowadzeniu szkoleń kulinarnych, eventów, szkoleń, coachingu, doradztwie biznesowym i konsultingu w dziedzinie gastronomii, 
• jesteśmy rzetelni wobec Partnerów i w pełni zaangażowani w realizację podjętych zobowiązań, 
• jesteśmy elastyczni oraz dbamy o wysoki poziom komunikacji z Klientem, 
• naszym celem jest najwyższa jakość usług i zadowolenie Klienta 

MIEJSCE SZKOLENIA
STUDIO KULINARNE Look&Cook Zielona Góra 
Poprzez indywidualne podejście oraz pracę w małej grupie, jesteśmy w stanie przekazać wiedzę w sposób szczegółowy oraz na bieżąco udzielać odpowiedzi na nurtujące pytania. Uczestnicy warsztatu maja do swojej dyspozycji profesjonalny sprzęt najwyższej jakości. W Studiu znajduje się również stół degustacyjny, przy którym uczestnicy mogą odpocząć podczas przerwy oraz skosztować przygotowane przez siebie dania. Dzięki wyposażeniu najwyższej klasy, jesteśmy w stanie zapewnić Wam najwyższy standard szkolenia, a zdobyta podczas szkolenia wiedza, będzie miała przełożenie na jakość oraz smak przygotowywanych potraw.


* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera! 
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy 
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.


Info: 
501 245 218
506 048 506


ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
280,00 zł / os 16