Akademia Kulinarna: Gotowanie i egzamin
Termin rozpoczęcia | 20.03.2018, 16:00 |
Termin zakończenia | 20.03.2018, 21:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 13.08.2017 |
Ilość miejsc | 16 |
Wolnych miejsc: | 16 |
Zakończenie zapisów | 20.03.2018, 16:00 |
Cena za osobę | 280,00 zł / os |
SPOTKANIE numer 10
Temat szkolenia:
KREATYWNE GOTOWANIE JAKO EGZAMIN SPRAWDZAJĄCY.
Opis szkolenia:
To już ostatnie spotkanie z uczestnikami naszej akademii kulinarnej.
Życzymy miłej i smacznej zabawy podczas kreatywnego gotowania. POWODZENIA ;-)
Część praktyczna:
- gotowanie w parach na przygotowanych przez Szefa Adriana zestawach produktów
- produkty będą takie same dla każdej pary
- każda para przygotowuje główne danie i deser
- oczywiście, będzie można korzystać z notatek i przepisów sporządzonych, otrzymanych w czasie akademii
I pozostało nam już tylko KREATYWNE GOTOWANIE ;-)
NIESPODZIANKA:
Na degustację przygotowanych dań, każdy z uczestników Akademii będzie mógł zaprosić jedną osobę !!!
ADRIAN FELIKS - szef kuchni z 15-letnim doświadczeniem. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów. Współpracuje z wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne.
Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez jedynego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin - Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu "Ewa Gotuje".
AKADEMIA KULINARNA:
Powstała z pasji i chęci przekazania wiedzy. Mamy na celu „zrobić z Ciebie” prawdziwego szefa kuchni. Poruszymy wiele tematów które przydadzą Ci się w Twoim kulinarnym rozwoju. Od technik krojenia nożem skończywszy na deserach. Część teoretyczna będzie polegała na wyjaśnieniu wszelkich zagadnień związanych z tematem warsztatów. Na część praktyczną będą składać się praktyczne informacje dotyczące przygotowywania danych potraw. Prowadzący będzie pokazywał w jaki sposób przygotować dane potrawy oraz pomagał przy ich przygotowaniu. Akademia kończy się kreatywnym gotowaniem jako egzamin końcowy oraz uzyskaniem certyfikatu.
DLACZEGO MY?
- mamy doświadczenie w prowadzeniu szkoleń kulinarnych, eventów, szkoleń, coachingu, doradztwie biznesowym i konsultingu w dziedzinie gastronomii,
- jesteśmy rzetelni wobec Partnerów i w pełni zaangażowani w realizację podjętych zobowiązań,
- jesteśmy elastyczni oraz dbamy o wysoki poziom komunikacji z Klientem,
- naszym celem jest najwyższa jakość usług i zadowolenie Klienta
MIEJSCE SZKOLENIA: STUDIO KULINARNE Look&Cook Zielona Góra
Poprzez indywidualne podejście oraz pracę w małej grupie, jesteśmy w stanie przekazać wiedzę w sposób szczegółowy oraz na bieżąco udzielać odpowiedzi na nurtujące pytania. Uczestnicy warsztatu maja do swojej dyspozycji profesjonalny sprzęt najwyższej jakości. W Studiu znajduje się również stół degustacyjny, przy którym uczestnicy mogą odpocząć podczas przerwy oraz skosztować przygotowane przez siebie dania. Dzięki wyposażeniu najwyższej klasy, jesteśmy w stanie zapewnić Wam najwyższy standard szkolenia, a zdobyta podczas szkolenia wiedza, będzie miała przełożenie na jakość oraz smak przygotowywanych potraw.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc.  W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info: 501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!