LSG - Knife Skills/Ryby i owoce morza

Termin
08.10
2018
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
1200,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 08.10.2018, 17:00
Termin zakończenia 08.10.2018, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 08.10.2018, 23:00
Cena za osobę 1200,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Lubuska Szkoła Gotowania

A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości.
 
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy? 
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań? 


Szkolenia to dobry sposób na poszerzenie wiedzy i porządna nauka gotowania




Program szkolenia

Spotkanie nr 1 

Knife skills / ryby i owoce morza
  • Brunoise - dodatki do tatara, 
  • Piórka - szalotka do kalmarów
  • Julienne - siano z pora
  • Batonnet - frytki
  • Macedoine - caponata, concasse
  • Vichy - dekoracja z cukinii, pieczarki do duxelle, fenkuł do rewetek Mirre poix- wywar wege
  • Siekanie ziół
  • Siekanie mięsa
  • Siekanie warzyw- czosnek do kalmarów
  • Dania do przygotowania
  • Klasyczny tatar wołowy z ligawy z korniszonem, cebulką czerwoną, żółtkiem przepiórczym, duxelles grzybowym i crouton z bagietki pszennej
  • Caponata z cukinii, bakłażana, papryki i orzeszków piniowych
  • Frytki z batata i ziemniaka
  • Siano z pora
 
Ryby i owoce morza
  • Krewetki w cieście piwnym z wasabi aioli i sałatką z fenkuła
  • Kalmary baby z chorizo w sosie maślano winnym z concasse
  • Filet z labraksa z puree z brokułów i caponatą i vichy z cukinii
 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
1200,00 zł / os 20