LSG - Desery i egzamin

Termin
03.12
2018
Godzina
08:00
Czas trwania
8 godz.
Cena warsztatów
1200,00
/ os.


Lubuska Szkoła Gotowania

A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście, aby prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości?
 
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy? 
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań? 


Szkolenia to dobry sposób na poszerzenie wiedzy i porządna nauka gotowania




Program szkolenia

Spotkanie nr 5
Desery i Egzamin
 
Eton Mess - beza włoska z crème chantilly, coulis malinowym i truskawkami
Trufla owocowa z granolą orzechową, kremem mascarpone, konfiturą z owoców leśnych i ziemią czekoladową
Biszkopt kakaowy z musem czekoladowym, płatkami z gorzkiej czekolady i pomarańczowym gastrique z grand marniere 
 
Szkolenie zakończy się egzaminem
  • Każdy z uczestników otrzyma produkty z których przygotuje danie egzaminacyjne.
  • Certyfikat potwierdzający umiejętności uczestnika
 
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
1200,00 zł / os 20