Lubuska Szkoła Gotowania
Termin
08.10
2018
Godzina
08:00
Czas trwania
8 godz.
Cena warsztatów
6000,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 08.10.2018, 08:00 |
Termin zakończenia | 08.10.2018, 16:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 20 |
Wolnych miejsc: | 20 |
Zakończenie zapisów | 04.12.2018, 23:00 |
Cena za osobę | 6000,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 2 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Lubuska Szkoła Gotowania
A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście, aby prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości?
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy?
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań?
A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście, aby prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości?
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy?
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań?
Szkolenia to dobry sposób na poszerzenie wiedzy i porządna nauka gotowania
TO SZKOLENIE MOŻE BYĆ DOFINANSOWANE NAWET DO 80% KOSZTÓW!
Program szkolenia
Spotkanie nr 1 knife skills/ ryby i owoce morza
- Podstawowe techniki krojenia
- Brunoise- dodatki do tatara,
- Piórka- szalotka do kalmarów
- Julienne- siano z pora
- Batonnet- frytki
- Macedoine- caponata, concasse
- Vichy- dekoracja z cukinii, pieczarki do duxelle, fenkuł do rewetek Mirre poix- wywar wege
- Siekanie ziół
- Siekanie mięsa
- Siekanie warzyw- czosnek do kalmarów
- Dania do przygotowania
- Klasyczny tatar wołowy z ligawy z korniszonem, cebulką czerwoną, żółtkiem przepiórczym, duxelles grzybowym i crouton z bagietki pszennej
- Caponata z cukinii, bakłażana, papryki i orzeszków piniowych
- Frytki z batata i ziemniaka
- Siano z pora
- Ryby i owoce morza
- Krewetki w cieście piwnym z wasabi aioli i sałatką z fenkuła
- Kalmary baby z chorizo w sosie maślano winnym z concasse
- Filet z labraksa z puree z brokułów i caponatą i vichy z cukinii
Spotkanie nr 2 zupy, kremy i sosy
- 4 wywary: warzywny, drobiowy ciemny, rybny azjatycki, wołowy
- Krem vichyssoise
- Tom yum z krewetką
- Bulion z kaczki z warzywami, rwanym udem i ziołowymi spaetzle
- Zupa andaluzyjska z wołowiną, selerem i chilli
- Sosy:
- Vinaigrette z gorczycą i miodem
- Zielony majonez z oliwy ziołowej
- Ziołowy hollandaise z palonego masła
- Sos z zielonego pieprzu na winie i śmietanie
- Bechamel
Spotkanie nr 3 wieprzowina, drób, wołowina, dziczyzna
- Pikantne skrzydełka panierowane z sosem sweet chilli
- Udko pieczone w mire poix i ziołach
- Żeberka wieprzowe w sosie BBQ i pieczonym batatem
- Polędwiczka wieprzowa Sous Vide z makaronem sobą i sosem gorgonzola
- Stek z rostbefu z pieczonymi ziemniaczkami, sałatką z rukoli i buraka z oliwką truflową i sosem Jack Daniels
- Biff Lindstrom z jajkiem poche
- Lapin a’la moutarde z pieczoną marchewką, groszkiem zielonym
- Gulasz z dzika na czerwonym winie z kaszą gryczaną, prażona cebulką i ziołam
Spotkanie nr 4 mąki/ kasze
- Pannkakor z kremem mascarpone i konfiturą z owoców leśnych
- Kłosy pszenne
- Czarne bułki pszenne – Czarny burger rybny z sosem tatarskim i peklowanym buraczkiem
- Tagliatelle carbonarra na własnym makaronie
- Pęczotto buraczane z groszkiem zielonym i kozim serem
- Placuszki gryczane w sosie curry z sałatką z ogórka i mięty
- Risotto primavera z sezonowymi warzywami zielonymi
- Ryż smażony po azjatycku z jajkiem i warzywami
Spotkanie nr 5 Desery i Egzamin
Eton Mess - beza włoska z crème chantilly, coulis malinowym i truskawkami
Trufla owocowa z granolą orzechową, kremem mascarpone, konfiturą z owoców leśnych i ziemią czekoladową
Biszkopt kakaowy z musem czekoladowym, płatkami z gorzkiej czekolady i pomarańczowym gastrique z grand marniere
Szkolenie zakończy się egzaminem
- Każdy z uczestników otrzyma produkty z których przygotuje danie egzaminacyjne.
- Certyfikat potwierdzający umiejętności uczestnika
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506