Włoska Szkoła Gotowania

Termin
20.10
2018
Godzina
08:00
Czas trwania
8 godz.
Cena warsztatów
600,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 20.10.2018, 08:00
Termin zakończenia 20.10.2018, 16:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 20.10.2018, 23:00
Cena za osobę 600,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 2
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Szkolenie dla miłośników kuchni włoskiej, trwające 8 godzin! 

Dla kucharzy i właścicieli lokali gastronomicznych o włoskim profilu. 

Świeża porcja nowych przepisów i inspiracji dla każdego!

Podróż po smakach i aromatach Italii.

Makaron stanowi podstawę wielu kuchni na świecie, a smakosze podkreślają nie tylko jego walory smakowe,
ale też łatwy i szybki sposób przygotowania. 


Program szkolenia:

Teoria 1 h:


historia makaronu, skąd pochodzi, historia znana i prawdziwa, rodzaje mąk. 

Praktyka 7 h: 

- Różne sposoby robienia makaronu tagliatelle, spaghetti (ręcznie, maszynowo) 
- ravioli i tortellini
- farsze dynia, kasztan, kaczka i rocotta,, gorgonzola i gruszka, burrata i pomidor
- sosy pomidorowy, carbonara, z wołowiną, owoce morza.
- lasangne, cappelletti 


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
600,00 zł / os 20