Monodesery

Liczą się kolory, kształty i faktury – w końcu jemy także oczami!
 
MONODESERY:
 
1. Krem z czarnego bzu z lustrzaną polewą czekoladową, 
czekoladową kruszonką i biszkoptem: jogurtowym i orzechowym
- biszkopt przygotujemy przy użyciu syfonu do bitej śmietany,
- uczestnicy dowiedzą się czym jest i jak zrobić paloną czekoladę.
 
2. Tort z żelką ananasową, limonkowym curdem, biszkoptem 
migdałowym i kremem kokosowym. Całość polana żółtym mirror 
glaze i ozdobiona kwiatami suszonego ananasa.
- uczestnicy warsztatów dowiedzą się jak przygotować ozdoby z 
kwiatów suszonego ananasa.
 
3. Półkule musowe na herbatniku kakaowym, żelką malinową, 
musem waniliowym i glazurą pektynową. Dekoracja
z temperowanej czekolady i malin.
- uczestnicy dowiedzą się jak idealnie zatemperować czekoladę i 
przygotować finezyjne dekoracje.
 
 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Szczegóły wydarzenia

Termin
03.03
2018
Godzina
14:00
Czas trwania
4 godz.
Cena warsztatów
250 zł
/ os.
250,00 zł / os 20