Ravioli i tortellini

Do ravioli czy tortellini nadaje sie każde nadzienie. Formaty tortellini są dość klasyczne; coś jak polskie uszka w kilku wymiarach. Te malutkie i trochę większe nadają się do rosołu, przeważnie świątecznych, nadzienie zależy od rejonu, ale klasyczne są albo z miesem albo z szynką czy mortadelą lub ewentualnie z ricottą i szpinakiem, ale już rzadziej. Natomiast nadzienia do ravioli może być doslownie ze wszystkiego. Kształt ravioli to kwadraty, trójkąty, koła, lub w ksztalcie polskich pierogow.
 
MENU:
  • Ravioli con funghi e formaggio - Ravioli z grzybami i serem 
  • Ravioli di castagne e salsiccia - Ravioli z kasztanów i salsiccia (specjalna kielbasa) 
  • Ravioli di zucca con amaretti - Ravioli z dyni i ciastka amaretti
  • Tortelli di anatra con salsa di vino rosso - tortelli z kaczką i z sosem winnym


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Szczegóły wydarzenia

Termin
16.01
2018
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
210 zł
/ os.
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły
210,00 zł / os 20