Smacznie i zdrowo

Termin
08.10
2018
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
399,00
/ os.


Warsztaty: smacznie i zdrowo

Jak gotować szybko, smacznie i zdrowo? Czy to możliwe i dlaczego jest to takie trudne? A może wcale nie jest? Będą to warsztaty dla fanów gotowania.
Tych początkujących (więc się nie obawiaj!) i tych bardziej zaawansowanych
(każdy znajdzie coś dla siebie). W centrum naszego zainteresowania będą warzywa. Te sezonowe i lokalne.

Pokaże i opowiem, jak robić je na dziesiątki sposobów i jak tę naszą codzienną kuchnie uczynić bardziej kolorową, lekką i zdrową. Jeśli kochasz ryby i mięso, nie obawiaj się. Ja też. Pokażę, jak filetować rybę, jak ją smażyć i dlaczego często kupuję drób w całości.

Na warsztatach poćwiczymy podstawowe techniki kulinarne (np. krojenie). Zapałka i drobna kostka już nie będą Ci straszne.
Rozbierzemy kaczkę i rybę, pokażę Ci, jak smażyć, karmelizować i piec. Opowiem o tym, czym jest redukcja i deglasacja.
Ale przede wszystkim dobrze zjemy!



Menu*: 

  • Beluga tabuleh, ajvar, babaganush
  • Hokkaido, szpinak, kozi ser i kolorowe marchewki
  • Wędzony pstrąg i waldorf z jarmużu i brukselek
  • Solianka rybna z opalanymi pomidorami i wędzoną papryką
  • Lubuska ryba z warzywami po polsku i salsa verde
  • Kaczka z jusem i owocami
* Menu uzależnione jest od dostępności najlepszych sezonowych składników i może ulec zmianom w zależności od ich dostępności.

 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
399,00 zł / os 19