Szkoła Tajskiego Gotowania

Kochani, specjalnie dla Was oryginalna kuchnia tajska w wykonaniu

Wśród kuchni wschodniej Azji, kuchnię tajską należy ocenić, jako jedną z bardziej pikantnych i aromatycznych. Charakteryzuje ją miks niezwykle wyrazistych smaków, takich jak: ostre chili,
kwaskowy tamarynd czy z lekka cierpkie liście limonki. Najczęściej stosowane przyprawy to: bazylia, kolendra, galangal, trawa cytrynowa, liście limonki, i mięta.
Niezwykła obfitość warzyw, owoców, przypraw, jak również owoców morza, daje im niespotykaną różnorodność spożywanych posiłków.
Posiłki są barwne zarówno bogatą gamą kolorów, jak i smaku.
Tajowie uwielbiają gotować a jeszcze bardziej, rodzinnie celebrować spożywanie posiłków.
Podstawowym składnikiem wszystkich posiłków jest ryż oraz makaron ryżowy. Nieodzownym składnikiem potraw są sosy, takie jak: słodko-pikantny chili, ostrygowy czy sojowy oraz pasty curry, czy chili.
Cieszymy się, że będziemy mogli przybliżyć Państwu tajniki Crua Food - Tajskiej Kuchni Domowej. 



Bualoy Jabłońska - Choeikoet

Mistrzyni Crua Food czyli tzw. Tajskiej Kuchni Domowej - uwielbianej na całym Świecie. 

Świetna i renomowana fizjoterapeutka, szefowa SPA Sabai Jai oraz Tajskich Smaków. 
Pochodzi z Tajlandii z miejscowości Nongyiato. 
Wulkan pozytywnej energii. Uśmiechnięta i witalna. Bualoy towarzyszy, 

Edmund Jabłoński
aktor, konferansjer, showman, piosenkarz i performen.
Koneser i smakosz Orientu. Twórca orientalnych projektów Thai Way oraz Sabai Jai. 
Od niedawna prowadzi blog, który powstał jako wspomnienia z podróży po Tajlandii, Birmie i Kambodży.

Program warsztatów:
Pokaz – Live Cooking, oraz nauka uczestników warsztatów, trzech dań tajskich:
1. KAENG PHEAT KAI - kurczak w czerwonym curry z bambusem i bazylią
2. TOM YAM KUNG - słynna zupa kokosowa z krewetkami
3. KHAO PAT MU – ryż smażony z wieprzowiną, jajkiem i warzywami 

Kuchnia Tajska /Crua Food – kuchnia domowa, według przepisów Bualoy Choeikoet -Jabłońskiej.
 
 
 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Szczegóły wydarzenia

Termin
24.04
2018
Godzina
17:00
Czas trwania
4 godz.
Cena warsztatów
295 zł
/ os.
295,00 zł / os 20