Tarty/Tartaletki

TARTY/TARTALETKI
 
  1. Tartaletki z kremem muślinowym, frużeliną z owoców leśnych i groszkiem ptysiowym.
  2. Dekoracja z temperowanej białej czekolady na folii transferowej i żywych kwiatów.
  3. Tarta z musem czekoladowym, konfiturą malinową oraz bezą włoską.
  4. Dekoracja z ażurkowych rurek z temperowanej czekolady i świeżych malin.
  5. Tarta rocher na kruchym spodzie z musem marakujowym z mango z pistacjową gąbką.
Na warsztatach uczestnicy, dowiedzą się jakie są techniki przygotowywania spodów do tart.
Jak temperować czekoladę i przygotować dekoracje. Do czego służy folia transferowa i jak jej używać.

W jaki sposób wykorzystać syfon w cukiernictwie.
 
 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Szczegóły wydarzenia

Termin
04.03
2018
Godzina
14:00
Czas trwania
4 godz.
Cena warsztatów
250 zł
/ os.
250,00 zł / os 20