Torcikownia

IDEALNY TORT WIOSENNY

Na szkoleniu wniesiemy trochę prawdziwego uroku w dekorację tortów. Wiosenny tort z głową zająca to ciekawa propozycja Świąt Wielkanocnych, a efektowna dekoracja sprawi, że będzie to dzieło
wyjątkowe, kolorowe i smaczne

OPIS SZKOLENIA:
Każdy z uczestników samodzielnie od podstaw zrobi masę cukrową, którą będzie potem obkładany tort i robione dekoracje.

Uczestnicy poznają m.in.:
- podstawy dekoracji w stylu angielskim
- jak prawidłowo przygotować tort pod masę cukrową
- jak i czym obsmarować (otynkować) tort pod masę cukrową
- jak zrobić doskonałą masę cukrową
- obkładanie tortu
- barwniki spożywcze i ich zastosowanie
- tworzenie głowy zająca
- malowanie boków tortu barwnikiem spożywczym
- tworzenie żonkila cukrowego
- wykańczanie tortu (robienie trawy i drobnych kwiatków)
 
 
Ponieważ skupiamy się na dekoracji tortu, to mają Państwo do wyboru: praca na na tzw. atrapie styropianowej lub upieczonym
przez Państwa biszkopcie.

Prosimy o info, co wybieracie.

WSKAZÓWKI ODNOŚNIE PRZYGOTOWANIA TORTU DO OBKŁADANIA MASĄ CUKROWĄ NA WARSZTATY:
- tort powinien mieć średnicę od 18 do 22 cm (wysokość do ok. 10 cm); jest to ważne, żeby nie przekraczać za bardzo podanych wymiarów, dlatego że potem może zabraknąć masy cukrowej do obłożenia i przygotowania wszystkich dekoracji
- do przełożenia tortu możemy użyć tego co lubimy, ważne jednak jest to, że tort po złożeniu musi być stabilny (nie mogą po bokach wystawać owoce, czy też "wylewać" się konfitura; jeżeli do przełożenia chcemy użyć owoców lub konfitury to układamy ja tak na biszkopcie, aby nie wystawały, ok. 1 cm od brzegu biszkoptu nie kładziemy owoców)
- jeżeli tort przekładamy śmietaną to musi być ona usztywniona (np. żelatyną)
 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Szczegóły wydarzenia

Termin
10.03
2018
Godzina
12:00
Czas trwania
5 godz.
Cena warsztatów
195,00
/ os.
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły
195,00 zł / os 20