Tort kaszubski malowany

Termin
13.10
2018
Godzina
09:00
Czas trwania
7 godz.
Cena warsztatów
450,00
/ os.
Poziom trudności


Zapraszamy na szkolenie dekoracji tortu w stylu angielskim, na którym głównym motywem będą wzory kaszubskie, polne kwiaty cukrowe oraz tworzenie jadalnych koronek z podstawami malowania aerografem.
 
Szkolenie skierowane jest do pasjonatów dekoracji cukierniczych, którzy mieli już do czynienia z tortami dekorowanymi masami cukrowymi.
 
Uczestnicy, korzystając z makiety tortu, nauczą się jak prawidłowo obłożyć tort masą cukrową.
W jaki sposób najlepiej używać poszczególnych rodzajów barwników, poznają różne narzędzia i techniki służące do dekoracyjnego i efektownego wykończenia tortu.
 
Podczas szkolenia każdy uczestnik będzie miał przygotowane w pełni profesjonalne stanowisko, gdzie znajdą się wszystkie niezbędne narzędzia i akcesoria potrzebne do wykonania makiety tortu.




Na warsztatach pt. "Kaszubskie kwiaty" uczestnicy nauczą się:
- zasad tworzenia tortów piętrowych w stylu angielskim (tzw. jeden na drugim)
- techniki wykonywania malownych wzorów kaszubskich na masie cukrowej (zasady malowania na masach cukrowych barwnikami spożywczymi, techniki ułatwiające odwzorowanie motywów przydatne nie tylko przy wzorach kaszubskich)
- wykonywanie polnych kwiatów cukrowych (maki, chabry, stokrotki)
- tworzenie efektownych jadalnych koronek
- podstawy pracy z aerografem, pomocne m.in. przy cieniowaniu tortu.


Każdy z uczestników wykonaną przez siebie atrapę tortu oraz wszelkie dekoracje jakie wykona na warsztatach, zabiera ze sobą do domu.
 
Podczas szkolenia dostępna będzie kawa, herbata, woda i soki, oraz słodka przekąska.
 
 
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
450,00 zł / os 16