Owoce morza

Termin
06.05
2024
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
330,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 06.05.2024, 17:00
Termin zakończenia 06.05.2024, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 5
Zakończenie zapisów 06.05.2024, 23:00
Cena za osobę 330,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra


Choć wkroczyły na polskie stoły względnie niedawno, cieszą się niebywałą i wciąż rosnącą popularnością. Owoce morza naturalnie dopełniają morskie menu i są znakomitą alternatywą (lub dopełnieniem) dla ryb.

Często nie wiemy jednak, jak się za nie zabrać, by wydobyć z potraw maksimum smaku i aromatu.

Warsztaty kulinarne owoce morza, prowadzone przez Michała Orłowskiego, są świetną okazją, by zgłębić tajniki i opanować kilka przydatnych kulinarnych umiejętności.
 

MENU:

  • Krewetki w panko z wasabi mayo
  • Małże świętego Jakuba z oliwkową lukrecją, musem z szalotki, cykoriąi i pieczonym jabłkiem
  • Kalmary z chorizo w sosie maślano winnym z czosnkiem i chili
  • Łosoś z chrupiącą skórką z musem z brokuła na palonym maśle i cukinią
  • Mule w sosie a’la mounierre ze śmietaną i białym winem

  

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
330,00 zł / os 5