Ramen

Termin
20.04
2024
Godzina
15:00
Czas trwania
4 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 20.04.2024, 15:00
Termin zakończenia 20.04.2024, 19:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 15
Wolnych miejsc: 4
Zakończenie zapisów 20.04.2024, 23:00
Cena za osobę 380,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Zanurz się w świecie ramen - fascynującego dania, które przeniesie Cię w podróż od ulic Chin, przez tętniące życiem japońskie ramen-ya, po kuchnie domowe na całym świecie. Odkryj tajemnice tego wszechstronnego posiłku - od wykwintnego bulionu, przez specyficzny makaron, po różnorodność dodatków.

Poznaj, jak tradycja spotyka się z nowoczesnością, tworząc nieskończenie wiele możliwości smakowych.

Przygotuj się na niezapomniane doświadczenie, które zaspokoi zarówno miłośników klasyki, jak i poszukiwaczy kulinarnych nowości.

Ramen - danie, które jest jak prawdziwa symfonia smaków w jednej misce.

Czas szkolenia 5-6 godzin.

1. Gotowanie wywarów.
2. Przygotowanie tare-esencja smaku.
3. Toping-dodatki mięsne i warzywne.
4. Jajko ajitsuke- sposób gotowania i marynowania.
5. Makaron typu ramen-gotowanie.
- Przygotowanie bulionu wołowego na palonych kościach szpikowych.
- Przygotowanie bulionu wieprzowo/drobiowego.
- Przygotowanie bulionu wegańskiego na konbu i grzybach shitake.
- Przygotowanie tare do ramenu:
- Tonkotsu.
- Tantanmen.
- Kobe.
- Vege.

Marynowanie i przygotowanie mięsa, warzyw na toping do ramenu.

- Boczek chashu.
- Palona wołowina.
- Mięso wołowo/wieprzowe.
- Marynowane tofu.
- Karmelizowane shitake.
- Oleje smakowe:
- Tłuszcz z kurczaka.
- Mayu- palony czosnek.
- Rayu- chilli.
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
380,00 zł / os 4