Wegańska podróż po Azji

Termin
16.04
2018
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
195,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 16.04.2018, 17:00
Termin zakończenia 16.04.2018, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 16.04.2018, 23:00
Cena za osobę 195,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Azja słynie z krajów, gdzie jedzenie mięsa wcale nie jest takie oczywiste. To tam powstało tofu, tempeh czy seitan popularne wegańskie zamienniki. Kuchnia azjatycka staje się bardzo popularna. Już niemal każde polskie miasto może pochwalić się dobrym sklepem z zupą ramen i restauracjami serwującymi dania z woka. 
 
Co takiego przyciąga ludzi do kuchni azjatyckiej? Intensywność potraw uzyskiwana dzięki piątemu smaku- umami. Na warsztatach przygotujemy roślinne i bezmięsne opcje popularnych potraw. Dowiemy się jak ugotować idealny, aromatyczny i długo warzony bulion warzywny. Poznamy typowe dla Azji składniki, które coraz częściej pojawiają się w wegańskiej kuchni. Obiecuję, że będzie bardzo umami!
 
 
Menu:
  • zupa miso na długo gotowanym wywarze z dodatkami
  • sałatka pad thai z smażonym tofu i warzywnym makaronem
  • bułki bao z szarpanym jackfrutem na ostro i szybkimi piklami
  • tapioka z kokosem i mango
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
195,00 zł / os 20