PAKIET KULINARNY 2022

Termin
27.06
2022
Godzina
09:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
350,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 27.06.2022, 09:00
Termin zakończenia 12.08.2022, 12:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 12
Zakończenie zapisów 31.08.2022, 19:00
Cena za osobę 350,00 zł / os
Lokalizacja
W plenerze
Przytok Tennis Club


PAKIET KULINARNY NA PÓŁKOLONIACH 2022 


Po raz kolejny Studio kulinarne Look&Cook zaprasza dzieci w wieku 8-16 lat do Przytoku na 5-dniowe plenerowe warsztaty kulinarne w czasie wakacji.

Na terenie Pola Golfowego i Akademii Tenisa gotujemy i korzystamy z dobrodziejstw przyrody.

Już po jednym turnusie wspólnej pracy i zabawy, dzieci będą w stanie przygotować 5 smakowitych śniadań i 5 równie niezwykłych obiadów, zamieniając się w domu w prawdziwych szefów kuchni.

Pełne pasji wspólne gotowanie dostarczy dzieciom wielu niecodziennych, kulinarnych atrakcji i radości


* Warsztaty kulinarne prowadzi Zosia Zaborowska, finalistka Master Chef Junior lub Patrycja Racinowska-Kollataj ze Studia Kulinarnego Look&Cook
* Półkolonie będą realizowane zgodnie z wytycznymi przeciwepidemicznymi GIS, MZ i MEN w zakresie zapewnienia dzieciom bezpiecznych warunków wypoczynku.


Ramowy plan dnia pakietu kulinarnego

 9:00 - 9:15 Zebranie grupy
 zajęcia tematyczne
 wspólne gotowanie obiadu i podwieczorku
 obiad
 podwieczorek
 od godz. 12:00 odbiór uczestników



W tym roku organizujemy łącznie 7 turnusów półkolonii:

I turnus 27.06 - 01.07.2022

II turnus 04.07 - 08.07.2022

III turnus 11.07 - 15.07.2022

IV turnus 18.07 - 22.07.2022

V turnus 25.07 - 29.07 2022

VI turnus 01.08 - 05.08.2022

VII turnus 08.08 - 12.08.2022




Szczegóły:


 Opieka w ramach pakietu kulinarnego w godzinach 9:00 - 12:00. 

 Wiek: 8-16 lat.
 Koszt: 350 zł brutto. W cenę zajęć wliczone są posiłki (obiad, podwieczorek) atrakcje, opieka trenerów kulinarnych, ubezpiecznie od NNW.



Po zeszłorocznej kulinarnej eskapadzie po sześciu kontynentach, 
tego lata stawiamy na potrawy sprawdzone i proste, oparte o zdrowe, lokalne produkty.

Spożywane ze smakiem przez wszystkich małych i 
dużych - czas na kuchnię polską z małym skokiem w bok.

Bo bez włoskiej 
pizzy obejść się nie może!




Dzień I

Menu kulinarne:
- Rosół z własnoręcznie robionym makaronem
- Okrąglutkie pulpeciki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem i mizerią.


Dzień II

Menu kulinarne:

- Pomidorowa z ryżem
- Grilowane podudzie z kurczaka, ziemniaki opiekane w mundurkach,
surówka z marchwi i jabłek
- drożdżowe bułeczki z posypką


 

Dzień III

Menu kulinarne:
- Zupa Minestrone (włoska zupa jarzynowa)
- Pizza margherita
- Tiramisu w słoiczku



Dzień IV

Menu kulinarne:
- Zupa krem pieczarkowy z grzankami
- Kolorowe naleśniki z różnymi farszami
- Deser owocowy z bitą śmietaną


Dzień V

Menu kulinarne:
- Zupa ogórkowa
- Kluseczki: kopytka z sosem pieczarkowym, leniwe z sosem
malinowym
- Muffinki



Zadzwoń, by zapytać o szczegóły: +48 501 245 218



350,00 zł / os 12