Cena warsztatów
150,00
/ os.
Termin rozpoczęcia
|
29.05.2018, 17:00 |
Termin zakończenia
|
29.05.2018, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów
|
07.12.2017 |
Ilość miejsc
|
20 |
Wolnych miejsc:
|
20 |
Zakończenie zapisów
|
29.05.2018, 23:00 |
Cena za osobę
|
150,00 zł / os |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły
Warsztat poprowadzi Sylwia Majcher.
"Chciałam, żeby to była książka, która naprawdę pomoże wykorzystywać w kuchni resztki.
Dawać im szansę i traktować, jako inspirację. Długo robiłam selekcję przepisów, ale od początku byłam pewna, że muszą one bazować na składnikach, które naprawdę najczęsciej trafiają do kosza.
Zależało mi na tym, żeby tytułowe hasło Gotuję nie marnuję było wsparciem, dla tych wszystkich, którzy nie mają pomysłu w sprawie pysznego przetworzenia tego, co zazwyczaj przynoszą ze sklepu.
Absolutnie nie chciałam, by książka była oderwana od naszej lokalnej i przeciętnej rzeczywistości.
Nie używam egzotycznych przypraw i dodatków.
Smaki mieszam dość konserwatywnie, ale mam nadzieję, nie nudno!"
Plan warsztatów:
Wprowadzenie i krótki wykład o filozofii zero waste w kuchni w oparciu o informacje ze świata ( kto tak gotuje, czy to trend, czy konieczność)
- dlaczego i co najczęściej marnujemy ( statystyki Banków Żywności)
- jak gotować i nie marnować
- wspólne gotowanie
MENU:
Przystawka:
grzanki ze skrawkami pieczonej szynki i sałatką z ogórków kiszonych
pieczone rzodkiewki z migdałami
zupa:
krem z ziemniaków z wodą z ogórków kiszonych na bulionie z obierkek
chipsy z obierkek ziemniaków i bułka tatra z nich
danie główne:
domowy makaron z pangrattato i warzywami z bulionu, pesto z liści rzodkiewki
duszona sałata z pestkami granatu
deser:
domowe mleko kokosowe i placki z pulpy
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506