Cena warsztatów
120,00
/ os.
Termin rozpoczęcia
|
16.06.2018, 12:00 |
Termin zakończenia
|
16.06.2018, 15:00 |
Rozpoczęcie zapisów
|
07.12.2017 |
Ilość miejsc
|
20 |
Wolnych miejsc:
|
20 |
Zakończenie zapisów
|
16.06.2018, 23:00 |
Cena za osobę
|
120,00 zł / os |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły
Koc w kratkę i posiłek na trawie z pięknym widokiem w tle. Dzikie zioła wracają na nasze stoły!
Znakomity zielonogórski szef kuchni Maciej Ostrowski zabierze nas do dzikiej spiżarni.
Nietypowe rośliny, kiełki i kwiaty powracają do łask, dzięki wzrastającej świadomości konsumentów.
Logicznie rzecz biorąc wystarczył udać się na łono natury, gdzie można jeść do pełna, za darmo i różnorodnie.
Tyle w teorii, w praktyce to nie takie proste. – Można tak zrobić, ale trzeba mieć odpowiednią wiedzę. Te rośliny, które kiedyś jedzono, nadal rosną.
Witajcie wśród chwastożerców! Program warsztatów kulinarnych "Obiad z łąki" Zaczynamy spacerem i zobaczymy co uda się uzbierać, zioła liście ew. korzonki wykorzystamy do zupy i zapiekanki.
Po spacerze zrobimy prostą lemoniadę z kwiatów bzu- syrop mamy gotowy- tylko dodamy cytrynę i miętę, a Maciej opowie jak przygotować hyćkę.
MENU: Capuccino - Zupa krem z młodych warzyw z pianką
Zapiekanka z ogniska: z młodymi ziemniakami, kiełbasą, boczkiem i suszonymi grzybami- prosty sposób na danie z ogniska, do tego sałatka z dzikich ziół i liści z domowym vinegrette.
Lody truskawkowo-jagodowe z melisą i miętą (ew. dzikie zioła może znajdziemy miętę pieprzową) z kruszonką z ciastek oreo i białej czekolady.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506