Obiad z łąki

Termin
16.06
2018
Godzina
12:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
120,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 16.06.2018, 12:00
Termin zakończenia 16.06.2018, 15:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 16.06.2018, 23:00
Cena za osobę 120,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Koc w kratkę i posiłek na trawie z pięknym widokiem w tle.

Dzikie zioła wracają na nasze stoły!

Znakomity zielonogórski szef kuchni Maciej Ostrowski zabierze nas do dzikiej spiżarni.

Nietypowe rośliny, kiełki i kwiaty powracają do łask, dzięki wzrastającej świadomości konsumentów.

Logicznie rzecz biorąc wystarczył udać się na łono natury, gdzie można jeść do pełna, za darmo i różnorodnie.

Tyle w teorii, w praktyce to nie takie proste. – Można tak zrobić, ale trzeba mieć odpowiednią wiedzę. Te rośliny, które kiedyś jedzono, nadal rosną.

Witajcie wśród chwastożerców! Program warsztatów kulinarnych "Obiad z łąki" Zaczynamy spacerem i zobaczymy co uda się uzbierać, zioła liście ew. korzonki wykorzystamy do zupy i zapiekanki.

Po spacerze zrobimy prostą lemoniadę z kwiatów bzu- syrop mamy gotowy- tylko dodamy cytrynę i miętę, a Maciej opowie jak przygotować hyćkę.

MENU: 
Capuccino - Zupa krem z młodych warzyw z pianką

Zapiekanka z ogniska: z młodymi ziemniakami, kiełbasą, boczkiem i suszonymi grzybami- prosty sposób na danie z ogniska, do tego sałatka z dzikich ziół i liści z domowym vinegrette.

Lody truskawkowo-jagodowe z melisą i miętą (ew. dzikie zioła może znajdziemy miętę pieprzową) z kruszonką z ciastek oreo i białej czekolady.

 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
120,00 zł / os 20