Estetyczna i nowoczesna aranżacja talerza
Termin
13.07
2021
Godzina
10:00
Czas trwania
4 godz.
Cena warsztatów
399,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 13.07.2021, 10:00 |
Termin zakończenia | 13.07.2021, 14:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 11 |
Wolnych miejsc: | 11 |
Zakończenie zapisów | 13.07.2021, 23:00 |
Cena za osobę | 399,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Estetyczna i nowoczesna aranżacja talerza
czyli kompendium wiedzy o prezentacji dań w wykorzystaniem nowoczesnych technik kulinarnych
Znany w zawodowym środowisku ze swojego zapału, pracowitości i talentu. Posiada nietuzinkowy styl, dzięki czemu tworzy dania zapadające w serca i którymi zdobył wiernych fanów swoich kulinarnych umiejętności.
Jako sous chef w restauracji Senses współtworzył sukces zdobycia gwiazdki Michelin, oraz już jako szef kuchni zdobył 3 czapki Gault & Millau w restauracji Ole. Korzystając ze zdobytej wiedzy i doświadczenia, prowadzi liczne szkolenia i pokazy kulinarne gdzie z łatwością i entuzjazmem dzieli się swoją niespotykaną wiedzą.
Obecnie tworzy własny projekt ekskluzywnych, prywatnych kolacji, oddając restauracyjne doświadczenie i standard w warunkach domowego zacisza.
Obecnie tworzy własny projekt ekskluzywnych, prywatnych kolacji, oddając restauracyjne doświadczenie i standard w warunkach domowego zacisza.
Wprowadzenie
- różnorodność na talerzu – różnorodność kolorów i kształtów
- konstruowanie dań – smaki, konsystencje i temperatury
- różne rodzaje prezentacji dań
- dobór „jakości wizualnej” dań do poziomu i typu lokalu
Część praktyczna – przygotowywanie dań / praca w grupie (wybór dowolnego talerza – różnorodność finalnych dań)
- proste dekoracje do dań – tuille i chipsy
- wykorzystanie nowoczesnych technik – sosy z syfonu, płynne żele etc.
- układanie przestrzenne i dobór talerza– jak sprawić, żeby dania wyglądały na bardziej „wypukłe i przestrzenne”
- kroki do stworzenia talerza: mis en place, „spód” talerza, główny element, dodatki, zioła i sos
- zupy – serwowanie z dzbanków
- układanie składników: czyli co i do czego pasuje
- nie werbalne przekazanie gościowi informacji: jak jeść nasze danie?
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506