Estetyczna i nowoczesna aranżacja talerza

Termin
13.07
2021
Godzina
10:00
Czas trwania
4 godz.
Cena warsztatów
399,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 13.07.2021, 10:00
Termin zakończenia 13.07.2021, 14:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 11
Zakończenie zapisów 13.07.2021, 23:00
Cena za osobę 399,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły



Estetyczna i nowoczesna aranżacja talerza
czyli kompendium wiedzy o prezentacji dań w wykorzystaniem nowoczesnych technik kulinarnych

Znany w zawodowym środowisku ze swojego zapału, pracowitości i talentu. Posiada nietuzinkowy styl, dzięki czemu tworzy dania zapadające w serca i którymi zdobył wiernych fanów swoich kulinarnych umiejętności.

Jako sous chef w restauracji Senses współtworzył sukces zdobycia gwiazdki Michelin, oraz już jako szef kuchni zdobył 3 czapki Gault & Millau w restauracji Ole. Korzystając ze zdobytej wiedzy i doświadczenia, prowadzi liczne szkolenia i pokazy kulinarne gdzie z łatwością i entuzjazmem dzieli się swoją niespotykaną wiedzą.

Obecnie tworzy własny projekt ekskluzywnych, prywatnych kolacji, oddając restauracyjne doświadczenie i standard w warunkach domowego zacisza.

Wprowadzenie

- różnorodność na talerzu – różnorodność kolorów i kształtów
- konstruowanie dań – smaki, konsystencje i temperatury
- różne rodzaje prezentacji dań
- dobór „jakości wizualnej” dań do poziomu i typu lokalu
Część praktyczna – przygotowywanie dań / praca w grupie (wybór dowolnego talerza – różnorodność finalnych dań)
- proste dekoracje do dań – tuille i chipsy
- wykorzystanie nowoczesnych technik – sosy z syfonu, płynne żele etc.
- układanie przestrzenne i dobór talerza– jak sprawić, żeby dania wyglądały na bardziej „wypukłe i przestrzenne”
- kroki do stworzenia talerza: mis en place, „spód” talerza, główny element, dodatki, zioła i sos
- zupy – serwowanie z dzbanków
- układanie składników: czyli co i do czego pasuje
- nie werbalne przekazanie gościowi informacji: jak jeść nasze danie?


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.


Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
399,00 zł / os 11