Szkoła gotowania - Dawid Łagowski
Termin
22.01
2019
Godzina
08:00
Czas trwania
8 godz.
Cena warsztatów
3300,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 22.01.2019, 08:00 |
Termin zakończenia | 22.01.2019, 16:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 20 |
Wolnych miejsc: | 20 |
Zakończenie zapisów | 22.01.2019, 23:00 |
Cena za osobę | 3300,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 2 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Szkoła Gotowania - DAWID ŁAGOWSKI
A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście, aby prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości?
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy?
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań?
A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście, aby prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości?
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy?
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań?
Szkolenia to dobry sposób na poszerzenie wiedzy i porządna nauka gotowania
Program szkolenia
II DZIEŃ:
Tradycjne przepisy, nowe techniki i smaki.
I DZIEŃ:
TEORIA: 2h
TEORIA: 2h
– rola szefa kuchni i kucharza w planowaniu imprez,
– logistyka imprezy,
– tworzenie menu ,
– obliczanie food costu
– geometria na talerzu
PRAKTYKA: 6h
– przygotowanie składnikow
– wstawienie wywarów i sosów
– obróbka cieplna
– omówienie zastosowanych technik
II DZIEŃ:
Przygotowanie talerza: 8h
- składanie dań
- kompozycja
- właściwe metody wydawania talerza
Certyfikat potwierdzający umiejętności uczestnika
Certyfikat potwierdzający umiejętności uczestnika
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506