French macarons

Termin
12.06
2024
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
350,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 12.06.2024, 17:00
Termin zakończenia 12.06.2024, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 11
Wolnych miejsc: 4
Zakończenie zapisów 12.06.2024, 23:00
Cena za osobę 350,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Zakochaliśmy się w "makaronikach", w sposobie wykonania okrytym sekretami związanymi z pieczeniem, w kolorach i "ganachach".


Najlepsze CIACHO ŚWIATA!

Warsztat cieszący się niesamowitą popularnością.


Zajęcia poświęcone najbardziej wymagającym francuskim wypiekom, french macarons. 
Skomponujemy połączenie smaku i koloru, poznamy historię tych wytwornych ciastek, oraz zapoznamy się z nowymi trendami w zdobieniu macaron’s.

Warsztaty obejmują naukę krok po kroku, wypieku daszków makaroników ,jak i wykonanie kremów zwanych ganache.
Wszystkie wypieki, oraz przepisy zabierzecie do domu. 
Propozycja nowych smaków:

  • truskawka
  • rozmaryn z malinami
  • kawa


     

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
350,00 zł / os 4