Kelner Mistrzem (PAKIET)
Termin
03.03
2020
Godzina
07:00
Czas trwania
16 godz.
Cena warsztatów
699,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 03.03.2020, 07:00 |
Termin zakończenia | 04.03.2020, 23:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 12 |
Zakończenie zapisów | 04.03.2020, 23:00 |
Cena za osobę | 699,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 2 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
KELNER MISTRZEM SPRZEDAŻY I GOŚCINNOŚCI
I i II ETAP SZKOLENIA SPRZEDAŻOWEGO
TRENING MENTALNY,
GENEZA SUKCESU,
GOŚCINNOŚĆ
POLECANIE I SUGESTYWNA SPRZEDAŻ,
FOOD PAIRING,
ROZPOZNAWANIE POTRZEB GOŚCI
Dzięki szkoleniu:
- Poznasz zasady gościnności podczas obsługi Gości.
- Nabędziesz zdolność budowania dobrych relacji z Gośćmi
- Nauczysz się rozpoznawać typy Gości i umiejętnie dobierać do nich rodzaj obsługi
- Dowiesz się jak reagować na reklamację Gości
Program:
1. Czym jest dla mnie sprzedaż?
2. Jak zostać doradcą kulinarnym dla swoich Gości?
3. Rola komunikacji w procesie sprzedaży
4. Umiejętne polecanie
· algorytm 1-1-1
· algorytm 3-2-3
5. Umiejętne doradzanie
· sprzedaż aperitifów, drinków autorskich
· sprzedaż jedzenia
· sprzedaż win
· sprzedaż kaw, herbat, deserów
6. Cross selling np. sprzedaż produktów lokalnych
7. Sztuka zadawania właściwych pytań
· pytanie otwarte/zamknięte
· dopasowanie właściwych pytań do różnego rodzaju Gości
8. Rozpoznawanie i wyprzedzanie potrzeb Gości
Program:
1. Co to jest Gościnność
2. Wpływ gościnności na biznes i budowanie relacji z Gościem
3. „Sukces zaczyna się w głowie” – praca nad przekonaniami i wartościami
4. Pułapki podczas pierwszego kontaktu z Gościem
· projekcja
· o szybkim i wolnym myśleniu
5. Zrozumienie potrzeb i oczekiwań Gości
· zaspokajanie potrzeb Gości
· zaspokajanie ich oczekiwań
· zaspokajanie nierozpoznanych potrzeb
6. Podświadoma typologia Gości i zasady indywidualnej obsługi
· dla czego Goście siadają przy brudnym stole
7. Radzenie sobie w trudnych sytuacjach
· reklamacje
· czas oczekiwania
· „nie smakuje mi”
· „zjadłem, bo byłem głodny”
Metody szkoleniowe:
- diagnoza, ćwiczenia, praca w grupach, zadania indywidualne na forum grupy, dyskusje, „burze mózgów”.
Szkolenie przeznaczone jest dla:
- osób pracujących w restauracjach na stanowiskach kelner, obsługa Gości
Cena obejmuje:
- materiały szkoleniowe
- lunch, przerwy kawowe i przekąskowe
- konsultacje z trenerem w trakcie i po szkoleniu
- certyfikat ukończenia szkolenia
- wymiana doświadczeń z innymi uczestnikami szkolenia – bezcenna
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506