LSG - Knife Skills/Ryby i owoce morza
Termin
08.10
2018
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
1200,00
/ os.
Termin rozpoczęcia | 08.10.2018, 17:00 |
Termin zakończenia | 08.10.2018, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 20 |
Wolnych miejsc: | 20 |
Zakończenie zapisów | 08.10.2018, 23:00 |
Cena za osobę | 1200,00 zł / os |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Lubuska Szkoła Gotowania
A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości.
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy?
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań?
A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości.
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy?
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań?
Szkolenia to dobry sposób na poszerzenie wiedzy i porządna nauka gotowania
Program szkolenia
Spotkanie nr 1
Knife skills / ryby i owoce morza
- Brunoise - dodatki do tatara,
- Piórka - szalotka do kalmarów
- Julienne - siano z pora
- Batonnet - frytki
- Macedoine - caponata, concasse
- Vichy - dekoracja z cukinii, pieczarki do duxelle, fenkuł do rewetek Mirre poix- wywar wege
- Siekanie ziół
- Siekanie mięsa
- Siekanie warzyw- czosnek do kalmarów
- Dania do przygotowania
- Klasyczny tatar wołowy z ligawy z korniszonem, cebulką czerwoną, żółtkiem przepiórczym, duxelles grzybowym i crouton z bagietki pszennej
- Caponata z cukinii, bakłażana, papryki i orzeszków piniowych
- Frytki z batata i ziemniaka
- Siano z pora
Ryby i owoce morza
- Krewetki w cieście piwnym z wasabi aioli i sałatką z fenkuła
- Kalmary baby z chorizo w sosie maślano winnym z concasse
- Filet z labraksa z puree z brokułów i caponatą i vichy z cukinii
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506