LSG - Zupy, kremy i sosy

Termin
22.10
2018
Godzina
08:00
Czas trwania
8 godz.
Cena warsztatów
1200,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 22.10.2018, 08:00
Termin zakończenia 22.10.2018, 16:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 22.10.2018, 23:00
Cena za osobę 1200,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Lubuska Szkoła Gotowania

A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości.
 
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy? 
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań? 


Szkolenia to dobry sposób na poszerzenie wiedzy i porządna nauka gotowania




Program szkolenia

Spotkanie nr 2 

Cztery wywary:
  • warzywny,
  • drobiowy ciemny,
  • rybny azjatycki,
  • wołowy
Kremy: 
  • Krem vichyssoise 
  • Tom yum z krewetką
  • Bulion z kaczki z warzywami, rwanym udem i ziołowymi spaetzle 
  • Zupa andaluzyjska z wołowiną, selerem i chilli
Sosy:
  • Vinaigrette z gorczycą i miodem
  • Zielony majonez z oliwy ziołowej 
  • Ziołowy hollandaise z palonego masła
  • Sos z zielonego pieprzu na winie i śmietanie
  • Bechamel

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
1200,00 zł / os 20