LSG - Mąki i kasze

Termin
19.11
2018
Godzina
08:00
Czas trwania
8 godz.
Cena warsztatów
1200,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 19.11.2018, 08:00
Termin zakończenia 19.11.2018, 16:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 19.11.2018, 23:00
Cena za osobę 1200,00 zł / os
Lokalizacja
Look&Cook
Lotników 6, 65-138 Zielona Góra, Polska
Look&Cook


Lubuska Szkoła Gotowania

A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście, aby prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości?
 
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy? 
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań? 


Szkolenia to dobry sposób na poszerzenie wiedzy i porządna nauka gotowania




Program szkolenia

Spotkanie nr 4

Mąki i kasze
 
  • Pannkakor z kremem mascarpone i konfiturą z owoców leśnych
  • Kłosy pszenne
  • Czarne bułki pszenne – Czarny burger rybny z sosem tatarskim i peklowanym buraczkiem
  • Tagliatelle carbonarra na własnym makaronie
  • Pęczotto buraczane z groszkiem zielonym i kozim serem
  • Placuszki gryczane w sosie curry z sałatką z ogórka i mięty
  • Risotto primavera z sezonowymi warzywami zielonymi
  • Ryż smażony po azjatycku z jajkiem i warzywami

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
1200,00 zł / os 20