Monodesery

Termin
11.06
2018
Godzina
09:00
Czas trwania
8 godz.
Cena warsztatów
599,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 11.06.2018, 09:00
Termin zakończenia 11.06.2018, 17:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 11.06.2018, 23:00
Cena za osobę 599,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Będzie słodko w Zielonej Górze!
 
Dania Macieja Rosińskiego inspirowane są kuchnią z całego świata.

Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw.

Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.




PROGRAM SZKOLENIA:
Monoporcje:
1.Biała czekolada/ marakuja/ mięta/ sable
Mus mango na białej czekoladzie, galaretka marakuja z miętą, kruche
ciastko, oblany polewą na mleczku skondensowanym
Dekoracja:
Sable i chantilly śmietankowe

2.Ciemna czekolada/ malina/ palone masło
Wytrawny mus czekoladowy, konfitura malinowa, financier z orzechami i
palonym masłem, oblany polewą lustrzaną.
Dekoracja:
Macarons i płytki czekoladowe

3. Jogurt/ ananas/ kruszonka
Mus jogurtowy, compote ananasowe, na kruszonce z ziarnami kakaowca
Dekoracja:
Kruszonka i kwiatki z czekolady plastycznej

4. Ptyś/ karmel/ truskawka/ tymianek
Ciasto parzone z kruszonką z chantilly karmelowym, świeżymi
truskawkami i tymiankiem
Dekoracja:
Sable i świeże truskawki
 
 
 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
599,00 zł / os 20