Szkoła gotowania - Maciej Rosiński

Termin
01.10
2018
Godzina
08:00
Czas trwania
15 godz.
Cena warsztatów
2400,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 01.10.2018, 08:00
Termin zakończenia 02.10.2018, 23:55
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 18
Zakończenie zapisów 03.10.2018, 22:00
Cena za osobę 2400,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 2
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Szkoła Gotowania - Maciej Rosiński

A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście, aby prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości?
 
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy? 
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań? 


Szkolenia to dobry sposób na poszerzenie wiedzy i porządna nauka gotowania.




TO SZKOLENIE MOŻE BYĆ DOFINANSOWANE NAWET DO 80% KOSZTÓW!



Program szkolenia

Tarta i tort
 
I DZIEŃ: 

pieczenie podkładów
– wyklejanie form
– musy do tortów
– tworzenie dekoracji
– przygotowanie polew
 
II DZIEŃ:
Przygotowanie Tart i Tortów
- składanie deserów
- kompozycja
- właściwe metody wydawania deserów
- omówienie technik
- odpiekanie ciasta do tortów

Tarty 
  • Czekolada/ czerwone owoce/ pistacja
  • Cytryna/malina/pistacja
  • Orzech/czekolada/truskawka
  • Karmel/mirabelka/kawa
 
Torty
  • Wanilia/marakuja/ananas
  • Chalwa/wisnia/orzech
  • Ciemna czekolada/banan/malina
  • Marakuja/marakuja/karmel

Certyfikat potwierdzający umiejętności uczestnika
 
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
2400,00 zł / os 18