Nowoczesne cukiernictwo

Termin
23.04
2019
Godzina
08:00
Czas trwania
15 godz.
Cena warsztatów
600,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 23.04.2019, 08:00
Termin zakończenia 24.04.2019, 23:55
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 4
Wolnych miejsc: 2
Zakończenie zapisów 24.04.2019, 22:00
Cena za osobę 600,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 2
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Szkolenie cukiernicze z Tomaszem Dekerem
Nowoczesne cukiernictwo z wykorzystaniem klasyków cukiernictwa europejskiego.

  • Tort Royal Carmell / tort bezglutenowy
  • Tort Royal Chocolate / tort bezglutenowy
  • Tort Classik Marchello
  • Tort Paryz Brest


Monoporcje
  • Piemont - mus orzechowy
  • Alfonso - mus exotik
  • Cassis - mus karmelizowana biala czekolada czekolada
  • Eclair Paris


1. Dzien I

Przygotowanie i odpiek;
- jaconda bezglutenowa
- daquaise orzechowy
- brownie
- sponge cake

Przygotowanie:
- glasaż czekoladowy
- glaze mleczny
- glaze mango
- chantile wanilia / tonka / yuzu

Przygotowanie insertow do tortow oraz potrzebnych musów i kremow oraz zlozenie tortow i monoporcji, zamrożenie.

2. Dzień II

Przygotowanie i odpiek pate choux.
Dekoracje z czekolady
Dekoracje z ciasta pieczonego
Przygotowanie tortow i monoporcji do oblewania i dekoracji finalnej ciast.


Certyfikat potwierdzający umiejętności uczestnika
 
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
600,00 zł / os 2