Nowoczesne cukiernictwo
Termin
23.04
2019
Godzina
08:00
Czas trwania
15 godz.
Cena warsztatów
600,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 23.04.2019, 08:00 |
Termin zakończenia | 24.04.2019, 23:55 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 4 |
Wolnych miejsc: | 2 |
Zakończenie zapisów | 24.04.2019, 22:00 |
Cena za osobę | 600,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 2 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Szkolenie cukiernicze z Tomaszem Dekerem
Nowoczesne cukiernictwo z wykorzystaniem klasyków cukiernictwa europejskiego.
- Tort Royal Carmell / tort bezglutenowy
- Tort Royal Chocolate / tort bezglutenowy
- Tort Classik Marchello
- Tort Paryz Brest
Monoporcje
- Piemont - mus orzechowy
- Alfonso - mus exotik
- Cassis - mus karmelizowana biala czekolada czekolada
- Eclair Paris
1. Dzien I
Przygotowanie i odpiek;
- jaconda bezglutenowa
- daquaise orzechowy
- brownie
- sponge cake
Przygotowanie:
- glasaż czekoladowy
- glaze mleczny
- glaze mango
- chantile wanilia / tonka / yuzu
Przygotowanie insertow do tortow oraz potrzebnych musów i kremow oraz zlozenie tortow i monoporcji, zamrożenie.
2. Dzień II
Przygotowanie i odpiek pate choux.
Dekoracje z czekolady
Dekoracje z ciasta pieczonego
Przygotowanie tortow i monoporcji do oblewania i dekoracji finalnej ciast.
Certyfikat potwierdzający umiejętności uczestnika
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506