Projekt Zdrowe Dzieci

Termin
20.03
2018
Godzina
10:00
Czas trwania
3 godz.
Termin rozpoczęcia 20.03.2018, 10:00
Termin zakończenia 20.03.2018, 13:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 20.03.2018, 16:00
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Projekt Zdrowe Dzieci

W dzieciństwie i młodości kształtują się nasze nawyki żywieniowe, które trudno jest zmienić w wieku dorosłym.
Dzieci i młodzież potrzebują zbilansowanych i smacznych posiłków codziennie. Regularne jedzenie w odpowiednich porach to najlepszy sposób na budowanie u dzieci prawidłowych przyzwyczajeń żywieniowych. 

Szkoła to miejsce, w którym dzieci spędzają przeciętnie około 8 h dziennie. Właśnie tutaj powinno się rozpocząć naukę prawidłowego i regularnego odżywiania. 

Projekt „Zdrowe Dzieci” to cykl spotkań dotyczących zrównoważonej diety stosowanej w stołówkach i przedszkolach.
Żywienie ma wpływ na każdy aspekt funkcjonowania naszego organizmu, jesteśmy tym co jemy i od tego w ogromnej mierze zależy długość i jakość życia. 

Menu:

- BUDYŃ JAGLANO-TRUSKAWKOWY
- RYŻ Z WARZYWAMI W SOSIE WŁASNYM
- DIETETYCZNE CIASTECZKA OWSIANE Z BANANAMI

Celem jest przede wszystkim edukacja w zakresie prawidłowego i świadomego żywienia oraz zachęcenie pracowników stołówek w placówkach budżetowych do zdrowego gotowania.

Program został przygotowany we współpracy z dietetykami, pedagogami i partnerami.

Projekt skierowany jest do Intendentów i osób pracujących w kuchni w przedszkolach i szkołach.

Projekt „Zdrowe dzieci” doskonale wpisuje się w rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. dotyczącego poprawy żywienia dzieci w placówkach oświatowych.
 

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
20