Projekt Zdrowe Dzieci
Termin
20.03
2018
Godzina
10:00
Czas trwania
3 godz.
Termin rozpoczęcia | 20.03.2018, 10:00 |
Termin zakończenia | 20.03.2018, 13:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 20 |
Wolnych miejsc: | 20 |
Zakończenie zapisów | 20.03.2018, 16:00 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Projekt Zdrowe Dzieci
W dzieciństwie i młodości kształtują się nasze nawyki żywieniowe, które trudno jest zmienić w wieku dorosłym.
Dzieci i młodzież potrzebują zbilansowanych i smacznych posiłków codziennie. Regularne jedzenie w odpowiednich porach to najlepszy sposób na budowanie u dzieci prawidłowych przyzwyczajeń żywieniowych.
Dzieci i młodzież potrzebują zbilansowanych i smacznych posiłków codziennie. Regularne jedzenie w odpowiednich porach to najlepszy sposób na budowanie u dzieci prawidłowych przyzwyczajeń żywieniowych.
Szkoła to miejsce, w którym dzieci spędzają przeciętnie około 8 h dziennie. Właśnie tutaj powinno się rozpocząć naukę prawidłowego i regularnego odżywiania.
Projekt „Zdrowe Dzieci” to cykl spotkań dotyczących zrównoważonej diety stosowanej w stołówkach i przedszkolach.
Żywienie ma wpływ na każdy aspekt funkcjonowania naszego organizmu, jesteśmy tym co jemy i od tego w ogromnej mierze zależy długość i jakość życia.
Menu:
- BUDYŃ JAGLANO-TRUSKAWKOWY
- RYŻ Z WARZYWAMI W SOSIE WŁASNYM
- DIETETYCZNE CIASTECZKA OWSIANE Z BANANAMI
Celem jest przede wszystkim edukacja w zakresie prawidłowego i świadomego żywienia oraz zachęcenie pracowników stołówek w placówkach budżetowych do zdrowego gotowania.
Program został przygotowany we współpracy z dietetykami, pedagogami i partnerami.
Projekt skierowany jest do Intendentów i osób pracujących w kuchni w przedszkolach i szkołach.
Projekt „Zdrowe dzieci” doskonale wpisuje się w rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. dotyczącego poprawy żywienia dzieci w placówkach oświatowych.
Projekt „Zdrowe dzieci” doskonale wpisuje się w rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. dotyczącego poprawy żywienia dzieci w placówkach oświatowych.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506