Szkoła gotowania - Sebastian Olma

Termin
15.01
2019
Godzina
08:00
Czas trwania
8 godz.
Cena warsztatów
5200,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 15.01.2019, 08:00
Termin zakończenia 15.01.2019, 16:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 15.01.2019, 23:00
Cena za osobę 5200,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 2
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Szkoła Gotowania - SEBASTIAN OLMA

A gdyby tak zmienić zawód i zostać kucharzem? Od zawsze marzyliście, aby prowadzić własny lokal gastronomiczny i codziennie zaskakiwać swoich gości?
 
Być może od lat prowadzisz lokal gastronomiczny i brakuje Ci pomysłów na nowe potrawy? 
Zatrudniasz młody zespół kucharzy, którzy potrzebują ciekawych rozwiązań? 


Szkolenia to dobry sposób na poszerzenie wiedzy i porządna nauka gotowania




TO SZKOLENIE MOŻE BYĆ DOFINANSOWANE NAWET DO 80% KOSZTÓW!

Program szkolenia

Przepisy restauracyjne
 
I DZIEŃ: 

TEORIA: 2h
 szefa kuchni
– tworzenie menu,
– obliczanie food costu
– geometria na talerzu
 
PRAKTYKA: 6h

– przygotowanie składników
– wstawienie wywarów i sosów
– obróbka termiczna
– omówienie zastosowanych technik

II DZIEŃ:
Przygotowanie talerza: 8h
- składanie dań
- kompozycja
- właściwe metody wydawania talerza

Certyfikat potwierdzający umiejętności uczestnika


 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
5200,00 zł / os 20