Tajska Szkoła Gotowania
Termin
17.10
2018
Godzina
08:00
Czas trwania
8 godz.
Cena warsztatów
3200,00
/ os.
Termin rozpoczęcia | 17.10.2018, 08:00 |
Termin zakończenia | 18.10.2018, 16:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 20 |
Wolnych miejsc: | 20 |
Zakończenie zapisów | 19.10.2018, 23:00 |
Cena za osobę | 3200,00 zł / os |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Tajska Szkoła Gotowania
Stworzona z myślą kucharzach, którzy poszukują nowych doznań kulinarnych i świeżych pomysłów do swojego menu.
Jeśli jesteś właścicielem lokalu gastronomicznego i pragniesz, aby Twoi kucharze tworzyli nowe dania do karty to mamy rozwiązanie!
Czas na dwudniowe gotowanie w stylu wschodnim!
Gotowanie jest Twoją pasją?
Stworzona z myślą kucharzach, którzy poszukują nowych doznań kulinarnych i świeżych pomysłów do swojego menu.
Jeśli jesteś właścicielem lokalu gastronomicznego i pragniesz, aby Twoi kucharze tworzyli nowe dania do karty to mamy rozwiązanie!
Czas na dwudniowe gotowanie w stylu wschodnim!
Gotowanie jest Twoją pasją?
Zainspiruj się Tajlandią! Poznasz niebanalne orientalne połączenia smaków, mnogość przypraw, wiele trików i porad.
Program szkolenia:
Dzień pierwszy
1. Szaszłyki Satay Gai z sosem orzeszkowym.
2. Zupa Tom Kha Gai (kokosowa) z kurczakiem.
3. Sałatka z mango i krewetkami.
4. Północna sałatka z grzybami.
5. Pad Thai z tofu i krewetkami.
6. Zielone curry z kalmarami, bakłażanem tajskim i ryżem jaśminowym.
7. Smażona ryba na sposób tajski z selerem naciowym.
8. Chrupiąca wieprzowina ze smażoną bazylią tajską.
9. Wołowina z zielonym pieprzem.
10. Kremowy napój z mango i kokosem.
Dzień drugi:
1. Duszony szpinak wodny z papryczką chilli i sezamem.
2. Zupa Tom Yum Goong (ostro- kwaśna) z krewetkami.
3. Sałatka z pomelo i orzechami ziemnymi.
4. Sałatka z fasolką szparagową i wieprzowiną.
5. Makaron noodle z kalmarami w sosie ostrygowym.
6. Czerwone curry z sandaczem i ryżem jaśminowym.
7. Krewetki w sosie kolendrowym.
8. Kurczak w sosie słodko- kwaśnym.
9. Smażona wieprzowina z imbirem.
10. Banany w mleku kokosowym.
Koszt szkolenia:
• Istnieje możliwość wykupu pojedynczego szkolenia: cena 1600 zł
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506