Tajska Szkoła Gotowania

Termin
17.10
2018
Godzina
08:00
Czas trwania
8 godz.
Cena warsztatów
3200,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 17.10.2018, 08:00
Termin zakończenia 18.10.2018, 16:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 19.10.2018, 23:00
Cena za osobę 3200,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Tajska Szkoła Gotowania

Stworzona z myślą kucharzach, którzy poszukują nowych doznań kulinarnych i świeżych pomysłów do swojego menu. 
Jeśli jesteś właścicielem lokalu gastronomicznego i pragniesz, aby Twoi kucharze tworzyli nowe dania do karty to mamy rozwiązanie!
Czas na dwudniowe gotowanie w stylu wschodnim! 

Gotowanie jest Twoją pasją? 
Zainspiruj się Tajlandią! Poznasz niebanalne orientalne połączenia smaków, mnogość przypraw, wiele trików i porad.
 






Program szkolenia:
Dzień pierwszy
 
1. Szaszłyki Satay Gai z sosem orzeszkowym.
2. Zupa Tom Kha Gai (kokosowa) z kurczakiem.
3. Sałatka z mango i krewetkami.
4. Północna sałatka z grzybami.
5. Pad Thai z tofu i krewetkami.
6. Zielone curry z kalmarami, bakłażanem tajskim i ryżem jaśminowym.
7. Smażona ryba na sposób tajski z selerem naciowym.
8. Chrupiąca wieprzowina ze smażoną bazylią tajską. 
9. Wołowina z zielonym pieprzem.
10. Kremowy napój z mango i kokosem. 
 
Dzień drugi:
1. Duszony szpinak wodny z papryczką chilli i sezamem.
2. Zupa Tom Yum Goong (ostro- kwaśna) z krewetkami.
3. Sałatka z pomelo i orzechami ziemnymi.
4. Sałatka z fasolką szparagową i wieprzowiną.
5. Makaron noodle z kalmarami w sosie ostrygowym.
6. Czerwone curry z sandaczem i ryżem jaśminowym.
7. Krewetki w sosie kolendrowym.
8. Kurczak w sosie słodko- kwaśnym.
9. Smażona wieprzowina z imbirem.
10. Banany w mleku kokosowym.
 
Koszt szkolenia: 
• Istnieje możliwość wykupu pojedynczego szkolenia: cena 1600 zł
 
 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
3200,00 zł / os 20