WSET 2
Termin
10.05
2019
Godzina
10:00
Czas trwania
5 godz.
Cena warsztatów
2500,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 10.05.2019, 10:00 |
Termin zakończenia | 12.05.2019, 15:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 4 |
Wolnych miejsc: | 4 |
Zakończenie zapisów | 12.05.2019, 23:00 |
Cena za osobę | 2500,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Kurs dla osób początkujących i posiadających wiedzę na poziomie średniozaawansowanym: dla pracowników branży gastronomicznej oraz dla niezwiązanych z branżą miłośników wina.
Na kursie poznasz główne szczepy winorośli i ważne regiony w których są one uprawiane.
Poznasz style win produkowanych z tych szczepów, jak i kluczowe klasyfikacje i terminologię etykiet. Poznasz przekrój podstawowych kategorii alkoholi mocnych i likierów.
Po zdanym egzaminie otrzymasz certyfikat oraz pin WSET i będziesz mógł używać certyfikowanego loga WSET.
Czego się nauczysz:
- podstaw produkcji wina
- czynników wpływających na styl wina
- kluczowych białych i czerwonych szczepów i ich charakterystyki
- najważniejszych regionów na świecie w których uprawia się te szczepy
- terminologii etykiet
- podstaw łączenia win z jedzeniem
- kluczowych kategorii alkoholi mocnych, likierów i tego jak są produkowane
- opisywania win z zastosowaniem schematu degustacji WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT)
Realizacja kursu:
- na kursie zdegustujesz minumum 40 win
- otrzymasz książkę, ćwiczenia i dodatkowe materiały dydaktyczne
- dla kwalifikacji na tym poziomie zalecane jest minimum 28 godzin nauki, w tym 20 godzin zajęć kursowych
- Dodatkowo otrzymasz bezpłatnie egzemplarz książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”.
Egzamin:
- Test jednokrotnego wyboru (50 pytań) w języku angielskim. Egzamin trwa 60 minut. Kandydaci, którzy zdobyli minimum 55% punktów otrzymają certyfikat ukończenia kursu.
- Warunki uczestnictwa w kursie:
- Uczestnik musi być w wieku uprawniającym go do konsumpcji alkoholu żeby wziąć udział w degustacji, natomiast nie wyklucza to jego z uczestnictwa w kursie.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506