Jarzynova

Termin
06.10
2018
Godzina
11:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
210,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 06.10.2018, 11:00
Termin zakończenia 06.10.2018, 14:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 8
Wolnych miejsc: 3
Zakończenie zapisów 06.10.2018, 23:00
Cena za osobę 210,00 zł / os
Lokalizacja
Look&Cook
Lotników 6, 65-138 Zielona Góra, Polska
Look&Cook
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


JARZYNOVA na jesień - WARSZATY KULINARNE
 
Podczas warsztatów w małych, 2 osobowych grupach nauczycie się jak najlepiej wykorzystać sezonowe, jesienne warzywa, by przygotować z nich pyszne i zbilansowane wegańskie menu.
Poznacie produkty, przyprawy i techniki, które pozwolą wam budować przede wszystkim SMACZNE roślinne dania.

Nauczycie się przyrządzać łatwe zupy i poznacie techniki wydobywania skoncentrowanego smaku z jarzyn. Dowiecie się, dlaczego strączki i pełne ziarna są tak ważne w diecie wegańskiej i nauczycie się jak gotować je w codziennej praktyce. Podyskutujecie co kryje się pod hasłem „karmelizacja” i nauczycie się jak piec warzywa, by były pyszne i bogate w smak.
Przećwiczycie w praktyce wszystkie omówione metody i przygotujecie 4 daniowe, roślinne menu idealne na jesień. 




MENU w 100% bezglutenowe:
- buraki duszone w winie z węgierkami i kremowym purée z ciecierzycy
- aromatyczna zupa z pieczonej dyni z kalafiorowym „ryżem”
- faszerowane pieczone w całości bakłażany z klasycznym coulis paprykowym 
- pieczone jabłka nadziewane różanym kremem jaglanym
 
 
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
210,00 zł / os 3