Kuchnia Izraela

Termin
25.10
2018
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
210,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 25.10.2018, 17:00
Termin zakończenia 25.10.2018, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 19
Zakończenie zapisów 25.10.2018, 23:00
Cena za osobę 210,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Look&Cook
Lotników 6, 65-138 Zielona Góra, Polska
Look&Cook


Zapraszamy na kulinarną podróż do Izreala.
Na warsztacie nie może zabraknąć tradycyjnych izraelskich przystawek czyli hummusu w wersji z kolendrą i limonką oraz ostrego hummusu!
Kuchnia izraelska nie istnieje bez cudownej pasty z bakłażana czyli baby ghanoush. Przygotujemy również sos tahini z chlebkiem pita a na obiad przygotujemy zupę z izraelskim kuskusem, kurczakiem i curry!
Poznacie również przepis na wrapy z falafelem, szpinakiem i piklami z sosem orzechowym oraz bakłażana w sosie ostro słodkim z serkiem labneh!

Warsztaty zakończymy słodką baklavą!
 

MENU:

Przystawki:
  • Hummus:
- tradycyjny
- z kolendrą i limonką
- hummus na ostro
- baba ghanoush
- sos tahini
- podane z chlebkiem pita
 
Zupa:
  • Zupa z izraelskim kuskusem, curry i kurczakiem
Danie główne:
  • Wrap z falafel ze szpinakiem, piklami i sosem orzechowym
  • Bakłażan w sosie ostro- słodkim podany z sekiem labnah
Deser:
  • Baklava
 


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
210,00 zł / os 19