Arabska wegańska

Termin rozpoczęcia | 02.04.2025, 17:00 |
Termin zakończenia | 02.04.2025, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 8 |
Wolnych miejsc: | 3 |
Zakończenie zapisów | 02.04.2025, 23:00 |
Cena za osobę | 380,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Wśród charakterystycznych potraw znajdziemy kremowe pasty, chrupiące kotleciki, esencjonalne zupy oraz kolorowe sałatki pełne ziół i przypraw, takich jak kmin rzymski, kolendra czy cynamon.
Desery zachwycają naturalną słodyczą dzięki wykorzystaniu migdałów, daktyli i sezamu.
Napoje, na bazie zielonej herbaty i mięty, dopełniają smaku i wprowadzają orzeźwienie.
Ta kuchnia celebruje prostotę, kreatywność i bogactwo roślinnych składników.
• harira - berberyjska zupa
• shlada – typowa marokańska sałatka
• tagine – danie wykonane w glinianym naczyniu, ze stożkową pokrywą
• falafel – orientalne kotleciki z ciecierzycy
• hummus - aromatyczna pasta z ciecierzycy i bobu
• ghriba - ciasteczka z mąki migdałowej
• berber whisky – napój z zielonej herbaty i mięty, specjał Maroka
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506