Arabska wegańska

Termin
02.04
2025
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 02.04.2025, 17:00
Termin zakończenia 02.04.2025, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 8
Wolnych miejsc: 3
Zakończenie zapisów 02.04.2025, 23:00
Cena za osobę 380,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra


Wegańska kuchnia arabska to harmonijne połączenie aromatycznych przypraw, świeżych warzyw i roślin strączkowych, które tworzą wyjątkowe, odżywcze dania.

Wśród charakterystycznych potraw znajdziemy kremowe pasty, chrupiące kotleciki, esencjonalne zupy oraz kolorowe sałatki pełne ziół i przypraw, takich jak kmin rzymski, kolendra czy cynamon.

Desery zachwycają naturalną słodyczą dzięki wykorzystaniu migdałów, daktyli i sezamu.

Napoje, na bazie zielonej herbaty i mięty, dopełniają smaku i wprowadzają orzeźwienie.

Ta kuchnia celebruje prostotę, kreatywność i bogactwo roślinnych składników.

 
Menu:

• harira - berberyjska zupa
• shlada – typowa marokańska sałatka
• tagine – danie wykonane w glinianym naczyniu, ze stożkową pokrywą
• falafel – orientalne kotleciki z ciecierzycy
• hummus - aromatyczna pasta z ciecierzycy i bobu
• ghriba - ciasteczka z mąki migdałowej
• berber whisky – napój z zielonej herbaty i mięty, specjał Maroka


Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218


Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
380,00 zł / os 3