Cucina siciliana

Termin
25.06
2025
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 25.06.2025, 17:00
Termin zakończenia 25.06.2025, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc Unlimited
Zakończenie zapisów 25.06.2025, 23:00
Cena za osobę 380,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra



TERMIN WARSZTATU ANULOWANY. 

Jeśli fascynuje Cię kuchnia włoska i pragniesz poznać jej tajniki, dołącz do wskazówek kulinarnych prowadzonych przez Nico Palladiniego!


Nico, rodowity mieszkaniec Rzymu, który od lat mieszka w Polsce, podzieli się z tradycyjnymi recepturami z funkcjonalnymi zeszytu, wychowaniem w jego rodzinie z pokolenia na pokolenie. Tematem przewodnim są włoskie szparagi – ich przygotowanie, wykorzystanie w różnych potrawach oraz sekretenia ich wyjątkowego smaku.

Włoska kuchnia, oparta na żywności mieszkalnej, funkcja ze swoją różnorodnością i wartościami użytkowymi. Warsztaty to nie tylko otrzymane, ale także występy, przez zastosowanie barwnych historii o zachowaniu życia w promieniach Italii.


MENU:

1) Arancini siciliani - zacznijmy naszą przygodę kulinarną od tych pysznych kulek ryżowych pełne szafranu i wyjątkowego farszu
2) Caponata siciliana - sycylijski specjał warzywny z bakłażana, pomidorów i selera naciowego z dodatkiem zielonych oliwek i kaparów
3) Sfincione palermitano - niezwykle miękka focaccia zawierająca wszystkie składniki magicznej Sycylii: sos pomidorowy i dużą ilość sera caciocavallo sprawiają, że sfincione z Palermo to typowy produkt, któremu nie można się oprzeć!
4) Casarecce al pesto alla siciliana - Czy znudziło Ci się klasyczne pesto alla genovese? W przygotowaniu tej wersji wykorzystano typowe dla tego wspaniałego regionu owoce: pomidory, ricottę, orzeszki piniowe i mnóstwo bazylii, które razem tworzą danie pełne kolorów i smaków.
5) Biscotti Pizzicotti alle mandorle - prosto z Sycylii te pyszne wypieki migdałowe, których nazwa wzięła się od sposobu, w jaki są „szczypane” w celu uzyskania typowego nieregularnego kształtu


 
  

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W składzie produktów, produktów, przepisów, kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebranej liczby uczestników pomocniczych, można je znaleźć w formie użytkowej lub przeniesionej na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, numer telefonu.

Informacje:
501 245 218


380,00 zł / os