Dzień dziecka | Czary Mary

Termin
31.05
2021
Godzina
17:00
Czas trwania
2 godz.
Cena warsztatów
150,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 31.05.2021, 17:00
Termin zakończenia 31.05.2021, 19:30
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 8
Zakończenie zapisów 31.05.2021, 23:00
Cena za osobę 150,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Warsztaty kuchni molekularnej dla najmłodszych

W czasie 2 godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku.

Będą poznawać tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu, suchego lodu i tekstur oraz będą mogli spróbować sami stworzyć potrawę o nietypowym smaku i formie.

Warsztaty będą prowadzone przez dwóch kucharzy, przy czym każdy z kucharzy prowadzi jeden temat.

W czasie pokazu mali uczestnicy mają okazję razem z nami spróbować sił w gotowaniu na ciekłym azocie.

Co zrobimy?
  • Lody waniliowe z wanilią z Madagaskaru i piaskiem z oliwy z pestek dyni
  • Tworzenie niebieskiego kawioru sferycznego
  • Lody bananowe ze śniegiem kokosowym
  • Tajska herbatka z kokosem zmieniająca kolor i prezentowana z użyciem suchego lodu
  • Rozbijanie świeżych owoców w ciekłym azocie i tworzenie sorbetu
  • Delikatne pianki miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz tworzone na ciekłym azocie.
  • Zdrowe chipsy z mięty i bazylii

 
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
150,00 zł / os 8