Dzień dziecka | Czary Mary

Termin
31.05
2025
Godzina
11:00
Czas trwania
2 godz.
Cena warsztatów
230,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia | 31.05.2025, 11:00 |
Termin zakończenia | 31.05.2025, 13:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 07.12.2017 |
Ilość miejsc | 17 |
Wolnych miejsc: | 14 |
Zakończenie zapisów | 31.05.2025, 23:00 |
Cena za osobę | 230,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Warsztaty kuchni molekularnej dla najmłodszych
W czasie 2 godzin uczestnicy będą mieli okazję poczuć się jak kucharze XXI wieku.
Będą poznawać tajniki kuchni molekularnej używając ciekłego azotu, suchego lodu i tekstur oraz będą mogli spróbować sami stworzyć potrawę o nietypowym smaku i formie.
Warsztaty będą prowadzone przez dwóch kucharzy, przy czym każdy z kucharzy prowadzi jeden temat.
W czasie pokazu mali uczestnicy mają okazję razem z nami spróbować sił w gotowaniu na ciekłym azocie.
Co zrobimy?
- Lody waniliowe z wanilią z Madagaskaru i piaskiem z oliwy z pestek dyni
- Tworzenie niebieskiego kawioru sferycznego
- Lody bananowe ze śniegiem kokosowym
- Tajska herbatka z kokosem zmieniająca kolor i prezentowana z użyciem suchego lodu
- Rozbijanie świeżych owoców w ciekłym azocie i tworzenie sorbetu
- Delikatne pianki miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz tworzone na ciekłym azocie.
- Zdrowe chipsy z mięty i bazylii
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506