Dieta paleo
Termin
25.11
2017
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
210,00
/ os.
Termin rozpoczęcia | 25.11.2017, 17:00 |
Termin zakończenia | 25.11.2017, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 20.08.2017, 10:00 |
Ilość miejsc | 16 |
Wolnych miejsc: | 16 |
Zakończenie zapisów | 25.11.2017, 17:00 |
Cena za osobę | 210,00 zł / os |
Warsztaty PALEO
Poprowadzi je z mistrz kuchni - Paweł Jackowski. Od kilku lat gotuje, prowadzi warsztaty kulinarne, pisze ebooki z przepisami w tej tematyce, układa jadłospisy dla pacjentów poradni dietetycznych.
Przygodę z tym stylem odżywiania rozpoczął by walczyć z chorobami cywilizacyjnymi. Sam choruje na insulinooporność, a jego żona na Hashimoto. Dzięki diecie znacznie poprawiły się stany ich zdrowia, o czym można poczytać na blogu http://paleodlaopornych.blogspot.com/
Kucharz z 20 letnim stażem pracy w wielu restauracjach i hotelach w Poznaniu, Warszawie i Opolu. Gotowanie to jego zawód, pasja i hobby. Sam uprawia warzywa, robi wyroby wędliniarskie i wędzonki.
Program warsztatów:
• Kaczka w pomarańczach
• Burgery z dziczyzny
• Sałata z sosem vinaigrette
• Rosół z kaczki
• Zupa czosnkowa
• Mus czekoladowy
Czego się nauczysz?
• Jak dzielić drób na elementy zasadniecze / kulinarne
• Co to jest dziczyzna
• Jakie są zasady postępowania z dziczyzną
• Jak skomponować sałatę
• Jak zrobić bazowy sos vinaigrette
• Gotować pyszny, pożywny rosół, bazę do każdej zupy
• Jak w prosty sposób w kilka minut zrobić zupę
• Sposób na smaczny, szybki deser
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!