Ferie 2018 II turnus

Termin
19.02
2018
Godzina
08:00
Czas trwania
7 godz.
Cena warsztatów
499,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 19.02.2018, 08:00
Termin zakończenia 23.02.2018, 15:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 20
Wolnych miejsc: 20
Zakończenie zapisów 13.02.2018, 15:00
Cena za osobę 499,00 zł / os
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Szefowie najlepszych restauracji dzieciom!

W tym świecie rządzą dzieci, które na tydzień wcielą się w role szefów kuchni.
Warsztaty kulinarne w Look&Cook to seria zajęć zorganizowanych z dbałością o bezpieczeństwo.

Dzieci odkryją, że gotowanie nie musi być tylko zwykłą, codzienną czynnością. Wręcz przeciwnie! Okaże się, że samodzielne przygotowywanie posiłków może sprawiać wielką przyjemność.

Warsztaty kulinarne przeniosą najmłodszych do świata kolorów, przypraw, smaków i zapachów. 
Każdego dnia tygodnia przewodnikiem dzieci po kulinarnych bezdrożach będzie szef kuchni z wybranych restauracji:
  • Paweł Mierzejewski z Il Vicolo
  • Łukasz Śmigielski z Między Nami,
  • Agnieszka Gościniak z Anatra,
  • WEGARNIK
  • Arek Dziakowski z Malarska 25. 
Zaczynamy o godz 8:00, gdzie na dobry początek dzieci przygotują
samodzielnie śniadanie z ekipą Look&Cook.

Po śniadaniu gry i zabawy przy stole, a jeśli pogoda będzie łaskawa to wyjdziemy na krótki spacer.
Szef kuchni wkracza o 10.30 i przygotowuje z dziećmi obiad i deser.
Obiad przewidujemy około godz 14.00 

Zadbamy o dobrą atmosferę i miłą zabawę!
MENU KUCHARZY:

Paweł Mierzejewski:
  • Podpłomyki, czyli pizza w innym wydaniu. Podpłomykowe wariacje.
  • Racuszki z kurczaka z warzywami, dip serowo - pomidorowy
  • Muffin czekoladowy z powidłami ślwikowymi i orzechami, maliny z mascarpone
 
Agnieszka Gościniak
  • Duck burger z pieczoną kaczką, domowa bułką, modrą kapustą, sałatą i sosem majonezowym
  • Pierożki z kaczki ze smażoną i prażoną cebulką
  • Smażone jabłka w karmelu z cynamonem, lodami waniliowymi i bitą śmietaną
 
Arek Dziakowski
  • Zupa z cukinii – 2 kolory
  • Pierś z kurczaka solankowa z topinamburem i demi glas drobiowym
  • Jabłko pieczone z sosem angielskim i kruszonką rozmarynową
 

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
499,00 zł / os 20