Jedz świadomie i bądź fit!

Termin
27.05
2019
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
195,00
/ os.
Termin rozpoczęcia 27.05.2019, 17:00
Termin zakończenia 27.05.2019, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 07.12.2017
Ilość miejsc 7
Wolnych miejsc: 7
Zakończenie zapisów 27.05.2019, 20:00
Cena za osobę 195,00 zł / os
Lokalizacja
Look&Cook
Lotników 6, 65-138 Zielona Góra, Polska
Look&Cook


Sprawdź czy odżywiasz się zgodnie z zasadami zdrowego żywienia.

Warsztaty prawidłowego bilansowania całodziennego menu wegańskiego.


Synonimem zdrowego żywienia jest prawidłowo zbilansowana, urozmaicona dieta bazująca głównie na produktach pochodzenia roślinnego. Przygotowywanie zdrowych, pełnowartościowych, a zarazem smacznych posiłków bez użycia cukru, soli i wzmacniaczy smaku jest możliwa przy zastosowaniu nieprzetworzonych, naturalnych produktach i przypraw.



Podczas szkolenia:
- uczestnicy zdobędą wiedzę z zakresu prawidłowego bilansowania posiłków dla osób w różnym wieku i stanie zdrowia, stosujących diety wegetariańskie i wegańskie.
- zyskają wiedzę z zakresu najnowszych norm żywienia, bezpieczeństwa żywności i żywienia, zasad przygotowywania posiłków, wyboru metody obróbki termicznej oraz wartości odżywczej produktów i potraw.
- uczestnicy wzbogacą wiedzę o składzie i jakości zdrowotnej poszczególnych produktów oraz ich zastosowanie.
- dowiedzą się jak czytać opakowanie informujące o produkcie oraz na co zwracać uwagę podczas zakupu, aby produkty były najwyższej jakości.

Na szkoleniu będzie również mowa o zasadach wyboru produktów, łączenia ich, sposobach przyrządzenia oraz kolejności spożycia w celu polepszenia strawności posiłku. Omówiona zostanie rola poszczególnych przypraw stosowanych w celach zdrowotnych.

Dodatkowo podczas szkoleń przeprowadzane będą ciekawe zadania praktyczne pozwalające aktywizować grupę, pokazujące przełożenie teorii na praktykę.


W czasie warsztatów zostanie przygotowany:
- całodzienny wegański jadłospis,
- całodzienny wegański jadłospis dla osób odchudzających się
- całodzienny wegański jadłospis dla osób aktywnych fizycznie.

W menu będzie między innymi makowa owsianka bogata w wapń, białkowy koktajl konopny, szybkie pasty do kanapek i warzyw oraz aromatyczne zupy. Uczestnicy zobaczą w jaki sposób przygotowywać posiłki na każdy posiłek szybko, z wykorzystaniem wszystkich produktów i zgodnie z zaleceniami. Dodatkowo podczas warsztatów zostanie omówiony temat suplementacji, superfoods, obalone zostaną wszelkie fałszywe teorie żywieniowe.




Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506

Lasagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
195,00 zł / os 7