Kaczka

Termin
26.11
2024
Godzina
17:00
Czas trwania
3 godz.
Cena warsztatów
380,00
/ os.
Poziom trudności
Termin rozpoczęcia 26.11.2024, 17:00
Termin zakończenia 26.11.2024, 20:00
Rozpoczęcie zapisów 24.03.2017
Ilość miejsc 12
Wolnych miejsc: 9
Zakończenie zapisów 26.11.2024, 23:00
Cena za osobę 380,00 zł / os
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) 1
Lokalizacja
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
Zapisy na ten warsztat już się zakończyły


Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których będziemy zgłębiać sztukę przygotowywania wyśmienitych dań z kaczki, prowadzone przez doświadczonego szefa kuchni – Macieja Ostrowskiego.

W trakcie warsztatów poznasz rozmaite techniki obróbki i przygotowania kaczki w kilku niezwykłych odsłonach, które doskonale sprawdzą się zarówno na codzienne obiady, jak i na eleganckie przyjęcia.

Uczestnicy dowiedzą się, jak wydobyć głębię smaku z różnych części kaczki, łącząc je z wykwintnymi dodatkami oraz aromatycznymi sosami. Na warsztatach przygotujemy wyszukane dania, w których aksamitne puree z warzyw będzie doskonałym tłem dla idealnie przyprawionych kawałków mięsa, uzupełnionych o świeże, delikatne warzywa i maślane emulsje.

Menu obejmuje także lekkie, inspirowane światowymi kuchniami potrawy, w tym ramen z kaczki w aromatycznym bulionie, oraz kaczkę confit, której smak idealnie komponuje się z marynowaną czerwoną kapustą i domowym sosem hoisin. Podczas warsztatów nauczysz się także technik grillowania i konfitowania, które pomogą wydobyć soczystość i pełnię smaku z udka kaczki, a także jak odpowiednio komponować dania z orientalnymi i nowoczesnymi dodatkami, takimi jak bułeczki bao czy piklowane winogrona.

Na zakończenie nie zabraknie eksperymentów z przyprawami i nowoczesnymi połączeniami smaków, które nadadzą każdemu daniu wyjątkowy charakter. Przygotujemy przystawki i potrawy, które będą zachwycać zarówno smakiem, jak i teksturą, jak na przykład pierożki z kaczką, konfiturą z czerwonej cebuli i crème fraiche.

Zapraszamy na autorską kuchnię Macieja Ostrowskiego, w której tradycja spotyka się z nowoczesnością!

Menu warsztatów:
- Ramen z kaczki, noodle, marynowane jajko, nori, sezam, shiitake, por, marchew.
- Udko z kaczki confit, marynowana czerwona kapusta, bułeczki bao, domowy hoisin.
- Filet z kaczki, karmelizowane jabłka, sos z czarnej porzeczki, rosti.
- Pierożki z kaczką, crème fraiche, konfitura z czerwonej cebuli, piklowane winogrona.

Do zobaczenia na warsztatach!




Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji. 
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218

asagne, ravioli, gnocchi to dania które uwielbiamy jeść i uwielbiają je wszystkie łasuchy świata. Tym razem IVO Violante Chef przygotuje z nami pyszne ravioli -delikatne włoskie pierożki formowane w różne kształty. Zrobimy też niesamowitą lasagne i włoskie gnocchi,.Cieszymy się bardzo na kolejne spotkanie z Ivo!!!

Menu:

    Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
    Lasagne bolognese
    Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem


OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.

Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.

Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.

Info:
501 245 218
506 048 506
380,00 zł / os 9