Kaczka

Termin rozpoczęcia | 26.11.2024, 17:00 |
Termin zakończenia | 26.11.2024, 20:00 |
Rozpoczęcie zapisów | 24.03.2017 |
Ilość miejsc | 12 |
Wolnych miejsc: | 9 |
Zakończenie zapisów | 26.11.2024, 23:00 |
Cena za osobę | 380,00 zł / os |
Poziom trudności (wpisz 1, 2 lub 3. Opis: 1:początkujący; 2:średnio-zaawansowany; 3:zaawansowany) | 1 |
Lokalizacja |
Stacjonarnie
ul. Lotników 6, 65-138 Zielona Góra
|
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których będziemy zgłębiać sztukę przygotowywania wyśmienitych dań z kaczki, prowadzone przez doświadczonego szefa kuchni – Macieja Ostrowskiego.
W trakcie warsztatów poznasz rozmaite techniki obróbki i przygotowania kaczki w kilku niezwykłych odsłonach, które doskonale sprawdzą się zarówno na codzienne obiady, jak i na eleganckie przyjęcia.
Uczestnicy dowiedzą się, jak wydobyć głębię smaku z różnych części kaczki, łącząc je z wykwintnymi dodatkami oraz aromatycznymi sosami. Na warsztatach przygotujemy wyszukane dania, w których aksamitne puree z warzyw będzie doskonałym tłem dla idealnie przyprawionych kawałków mięsa, uzupełnionych o świeże, delikatne warzywa i maślane emulsje.
Menu obejmuje także lekkie, inspirowane światowymi kuchniami potrawy, w tym ramen z kaczki w aromatycznym bulionie, oraz kaczkę confit, której smak idealnie komponuje się z marynowaną czerwoną kapustą i domowym sosem hoisin. Podczas warsztatów nauczysz się także technik grillowania i konfitowania, które pomogą wydobyć soczystość i pełnię smaku z udka kaczki, a także jak odpowiednio komponować dania z orientalnymi i nowoczesnymi dodatkami, takimi jak bułeczki bao czy piklowane winogrona.
Na zakończenie nie zabraknie eksperymentów z przyprawami i nowoczesnymi połączeniami smaków, które nadadzą każdemu daniu wyjątkowy charakter. Przygotujemy przystawki i potrawy, które będą zachwycać zarówno smakiem, jak i teksturą, jak na przykład pierożki z kaczką, konfiturą z czerwonej cebuli i crème fraiche.
Zapraszamy na autorską kuchnię Macieja Ostrowskiego, w której tradycja spotyka się z nowoczesnością!
Menu warsztatów:
- Ramen z kaczki, noodle, marynowane jajko, nori, sezam, shiitake, por, marchew.
- Udko z kaczki confit, marynowana czerwona kapusta, bułeczki bao, domowy hoisin.
- Filet z kaczki, karmelizowane jabłka, sos z czarnej porzeczki, rosti.
- Pierożki z kaczką, crème fraiche, konfitura z czerwonej cebuli, piklowane winogrona.
Do zobaczenia na warsztatach!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
Menu:
Gnocchi z gorgonzola i orzechami włoskimi
Lasagne bolognese
Raviolo con spinaci e uova / ze szpinakiem
OTO IVO – kręci się to smaczne szaleństwo, jego restauracje są w Lublinie i Warszawie. O restauracjach, w których działał energiczny werończyk można już napisać książkę. Z nim nie można się nudzić, nawet jeśli nie wszystko jest poukładane.
Potrawy przygotowane przez kursantów w trakcie kursu są przeznaczone do konsumpcji.
* W skład ceny wchodzą produkty, napoje, przepisy, opieka kucharza i niezapomniana atmosfera!
** Do dyspozycji kursantów sa sprzęty kuchenne i fartuchy
*** W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin.
Wymagana wcześniejsza rezerwacja miejsc. W zgłoszeniu prosimy wpisać imię i nazwisko, liczbę osób, numer telefonu.
Info:
501 245 218
506 048 506